"Bitcoin is walgelijk", zegt de bekende belegger Warren Buffett (90)

"Bitcoin is walgelijk", zegt de bekende belegger Warren Buffett (90)

Warren Buffett (90) heeft nog steeds hélémaal niets met Bitcoin (BTC). Dat blijkt uit een recente uiting van de bekende belegger en oprichter van Berkshire Hathaway, een bekend investeringsfonds.

Hij vindt bitcoin maar walgelijk, misselijkmakend zelfs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Bitcoin is walgelijk"

De bitcoin koers is dan ongekend gestegen de afgelopen 12 maanden (+529%), dat geeft criticasters juist nieuwe brandstof voor kritiek. Twee bekende beleggers die niet van BTC gediend zijn
Warren Buffett, CEO van Berkshire Hathaway en zijn rechterhand, Charlie Munger (97).

Laatstgenoemde liet zich expliciet uit over bitcoin tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire die op 1 mei plaatsvond. Munger met zoveel woorden:

"Natuurlijk haat ik het succes van bitcoin. Ik vind die hele verdomde ontwikkeling walgelijk en in strijd met de maatschappelijk belangen."

'The Oracle of Omaha' reageerde op die woorden als volgt:

"Ik sta achter die woorden van Charlie".

"Rattengif"

Het is niet de eerste keer dat de senior belegger zich negatief uitlaat over de cryptomunt. In een interview noemde hij de asset een schijnbeeld. Voornaamste kritiek is dat de munt onderliggende waarde mist, een veelgehoord argument.

Buffett heeft een belang van 38% in Berkshire Hathaway en leidt al enkele decennia dit bekende investeringshuis bekend om haar belangen in Amerikaanse household names zoals Coca Cola en IBM. Buffett staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld. Zijn geschat vermogen is 73 miljard dollar.

Wel breidde hij voor het eerst zijn posities in goudmijn bedrijven uit. In een ander interview noemde Buffett Bitcoin nog ‘rattengif in het kwadraat’.

Zoals bekend presteerde en presteert bitcoin beter dan goud. Bovendien heeft Buffett indirect wel exposure in bitcoin. Want Berkshire Hathaway investeert in bedrijven (BNY Mellon o.a.) die wel weer exposure zoeken in deze jonge assetklasse.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan