Wasabi Wallet doneert 1 Bitcoin aan Human Rights Foundation in strijd om privacy

Het bedrijf achter de Wasabi Wallet doneert 1 bitcoin aan de Human Rights Foundation (HRF). Het gaat specifiek om het bitcoin fonds die de mensenrechtenorganisatie eerder dit jaar heeft opgezet.

De HRF wil de ontwikkeling van met name privacy opties voor bitcoin verbeteren. En dat is voor de mensen van Wasabi Wallet een goede reden om bij te dragen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Privacy

De Wasabi Wallet staat bekend als een van de meest privacy vriendelijke wallets. Dat komt onder andere door de ingebouwde ‘Whirpool’ optie. Middels CoinJoins worden transacties door elkaar gehusseld en dat zorgt voor meer privacy, je transacties zijn niet of moeilijker te volgen.

In de blogpost van Wasabi benadrukken ze het belang van privacy voor je financiën. Je uitgaves verraden veel over jou als persoon. Bitcoin transacties zijn allemaal terug te vinden in de openbare boekhouding.

Wanneer een overheid, een bedrijf of een nieuwsgierige eenling jouw bitcoin op het netwerk kan volgen en dat koppelt aan jou als persoon dan is dat een behoorlijke inbreuk in je leven.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Laura Shin van Forbes”]”Your financial transactions say a lot about where you’ve been, what you were doing, and what you intended to do — making them a perfect way to surveil you.”[/penci_blockquote]

Meer kennis

De partij achter Wasabi Wallet heet zkSNACKs Ltd. Meer privacy opties voor bitcoin kunnen op termijn mogelijk hun Whirpool dienst overbodig. Een voorbeeld daarvan is CoinSwap, een techniek voor wallets om het volgen van transacties lastig te maken.

Meer privacy opties is altijd beter en mede daarom steunt zkSNACKs dus de HRF. De organisatie ziet bitcoin als belangrijke tool voor financiële vrijheid van onder andere journalisten, maar onderkent ook dat er nog op privacy gebied stappen moeten worden gezet.

Het Bitcoin Development Fund wil meer bitcoin developers ondersteunen en zkSNACKs hoopt met hun (relatief kleine) donatie andere te verleiden om ook bij te dragen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswasabi

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...