Let op! Bitcoin.org is gehackt, boeven beloven bitcoin te verdubbelen

Bitcoin.org lijkt gehackt. De website is normaal een van de beste plekken om informatie te vinden over bitcoin, maar er prijkte vandaag een scam op de pagina.

Het domein promoot momenteel een giveaway vanuit The Bitcoin Foundation met iets dat we al langer kennen. De boeven beloven jouw bitcoin te verdubbelen. Het enige wat je moet doen is eventjes de QR-code gebruiken of direct geld sturen naar het bitcoin adres.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is natuurlijk onzin. Niemand gaat je gratis geld sturen op deze manier.

Dat ziet er dan zo uit:

Let op! Bitcoin.org is gehackt, boeven beloven bitcoin te verdubbelen
Bitcoin.org lijkt slachtoffer van een hack. Screenshot via The Block

Een reactie van Cobra, de pseudo-anonieme onderhouder van de website laat van zich horen op Twitter. De website is recentelijk overgestapt naar Cloudfare voor verschillende diensten.

Website onbereikbaar

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Op het moment van schrijven is het domein helemaal niet meer te bereiken. Onder andere de whitepaper en ook de informatiepagina's voor en over software zijn ook niet te bereiken.

Om het domein bitcoin.org is veel te doen. het domein werd ooit door Satoshi Nakamoto zelf opgezet. Daardoor is het waarschijnlijk de oudste bitcoin website die er is. Maandelijks bezoeken miljoenen mensen de website voor de software van Bitcoin Core en/of informatie over het netwerk.

Een recent voorbeeld: vorig jaar werd de sitemanager ontslagen. Will Binss wilde zelf eigenaar worden van de website. Na een ruzie met Cobra werd hij de laan uitgestuurd.

Het netwerk van bitcoin heeft verder niets te maken met de .org-website. Het systeem blijft draaien door de miljoenen deelnemers. Maar dit soort hacks kunnen wel voor slachtoffers zorgen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshackmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...