Wetsvoorstel in Texas verplicht cryptobedrijven om bitcoin reserves te delen

Het Huis van Afgevaardigden in Texas heeft onlangs een wetsvoorstel aangenomen dat belangrijk is voor cryptobeurzen. Ze moeten onder andere verantwoording afleggen en aan proof-of-reserves doen.

Regels cryptobedrijven Texas

De laatste maanden is er veel te doen geweest over gebruikersbescherming en het falen van cryptobedrijven. Denk alleen maar aan Celsius, BlockFi, FTX of 3AC. Klantentegoeden gingen verloren en een reeks aan faillissementen volgde.

Het Texas State House of Representatives heeft nu dus een wetsvoorstel aangenomen. Hierin staat dat cryptobeurzen worden verplicht naar om verantwoording af te leggen door hun proof-of-reserves te presenteren.

Het wetsvoorstel heeft de naam HB1666. Het moet gebruikers van exchanges volledige transparantie en bescherming bieden. Naar verluidt zijn er in Texas meer dan 500 cryptobedrijven geregistreerd voor wie dit relevant is. Ze zouden $10 miljoen aan activa in beheer hebben.

Proof-of-Reserves

Met proof-of-reserves kunnen bedrijven met on-chain trucjes aantonen hoeveel bitcoin ze hebben. Klanten kunnen dit cryptografisch verifiëren. Er zijn ook nadelen: zo kun je liabilities niet op een on-chain manier meten, dus geeft de reservebalans een vertekend beeld. Ook kun je minbedragen meenemen in de Merkle-tree, waardoor je alsnog de boel kunt belazeren. Extra audits zijn hierbij dus ook essentieel.

Gelukkig is dit ook meegenomen in het wetsvoorstel. Beurzen zijn verplicht om elke drie maanden de boekhoudrapporten te presenteren aan auditors, en vervolgens ook aan gebruikers/klanten.

Dit moet voor elke klant gepersonaliseerd zijn en een attest van uitstaande verplichtingen omvatten.

Het is wel belangrijk om op te merken dat alleen het Huis van Afgevaardigden van Texas dit wetsvoorstel heeft aangenomen. Het is nu aan de Senaat om hier ook mee in te stemmen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!