Wetsvoorstel in VS ingediend dat macht Fed met CBDC moet inperken

In de Verenigde Staten is er een nieuw wetsvoorstel opgesteld dat vecht voor de financiële vrijheid voor de lokale bevolking.

Pro-vrijheid

Op 22 februari introduceerde Tom Emmer, lid van het Huis van Afgevaardigden, de zogenoemde Central Bank Digital Currency Anti-Surveillance State Act. Een Central Bank Digital Currency (CBDC) is een nieuw soort digitaal geld, uitgegeven door de centrale bank.

De Republikein wil voorkomen dat er monetair beleid wordt geïmplementeerd dat de controle over de economie overneemt. Hij wil daarentegen juist de financiële vrijheid voor Amerikanen bevorderen. Emmer is een vertegenwoordiger uit de staat Minnesota.

Hij verklaart op Twitter het volgende:

"Vandaag heb ik de CBDC Anti-Surveillance State Act geïntroduceerd om te voorkomen dat niet-gekozen bureaucraten in Washington, DC Amerikanen hun recht op financiële privacy ontnemen."

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel moet de volgende drie dingen voor elkaar krijgen:

  1. De Federal Reserve (Fed) mag niet rechtstreeks aan iedereen CBDC's uitdelen.
  2. De Fed mag een CBDC niet gebruiken om monetair beleid te implementeren en de economie te controleren.
  3. De CBDC-projecten van de Fed moeten voor het Congres transparant zijn, maar ook voor het Amerikaanse volk.

Belangrijke notitie is wel: het gaat om een wetsvoorstel. Pas bij een meerderheid van de stemmen in het Huis en de Senaat, kan het een verschil gaan maken. Het Huis van Afgevaardigden heeft momenteel overigens wel een Republikeinse meerderheid. Tom Emmer is de House Majority Whip.

Hij vervolgt:

"Elke digitale versie van de dollar moet onze Amerikaanse waarden van privacy, individuele soevereiniteit en concurrentievermogen op de vrije markt hooghouden. Alles wat minder is dan dat, opent de deur naar de ontwikkeling van een gevaarlijke surveillancetool."

Emmer heeft zich wel vaker hardgemaakt voor dit soort onderwerpen. Hij staat bekend als pro-crypto en vocht ook tegen een mogelijk verbod om bitcoin in pensioenpotjes te stoppen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws