Amerikaanse politici komen met wetsvoorstel voor bitcoin in pensioenplan

Drie Republikeinse politici maken een wetsvoorstel voor bitcoin in pensioenplannen.

Bitcoin in pensioenplan

Het voorstel heeft de naam Retirement Savings Modernization Act. Het is opgesteld om investeringsmanagers de mogelijkheid te geven om bitcoin en andere cryptocurrency’s aan te bieden in hun 401(k)-plannen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit idee komt uit de hoge hoed van ​​senator Pat Toomey van de Senaatscommissie voor banken, senator Tim Scott en lid van het Huis van Afgevaardigden Peter Meijer.

Het voorgestelde wetsvoorstel zorgt voor een wijziging in de Employee Retirement Income Security Act van 1974. Het voegt een classificatie toe, waardoor nieuwe activa mogen worden aangeboden.

In het document worden “digitale activa” toegevoegd aan de lijst van “covered investments”.

Gelijke behandeling

Republikein Toomey geeft wat meer duiding over het nieuwe wetsvoorstel:

“Onze wetgeving zal de miljoenen Amerikaanse spaarders die in ‘defined contribution plans’ hebben belegd, de mogelijkheid bieden hun pensioensparen te vergroten door toegang te krijgen tot dezelfde (…) alternatieve activa die momenteel beschikbaar zijn voor spaarders met niet afgekaderde pensioenregelingen.”

Bovendien suggereert Toomey dat hij later nog een wetsvoorstel wil indienen waarmee hij via belastingvoordelen het pensioenbesparingen wil stimuleren.

Het is een relevant thema in Amerika. Sinds Fidelity bekend maakte dat het bitcoin in 401(k) pensioenplannen wil aanbieden, tot maximaal 20% van de waarde van dit spaarpotje, is er veel opschudding ontstaan.

Zowel bij voor- als tegenstanders. Onder andere Elizabeth Warren als ook het overheidsbureau van Arbeid uitten hun twijfels, terwijl andere senators al een wetsvoorstel opstelden om te voorkomen dat dit soort diensten mogelijk gaan worden verboden.

Dit eerdere wetsvoorstel werd ingediend door Republikein Byron Donalds, en kreeg steun van collega’s Warren Davidson, Young Kim, David Schweikert en Tom Emmer.

MicroStrategy maakte enkele maanden geleden al bekend dat het de dienst van Fidelity gaat aanbieden aan haar werknemers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwspensioen