Whale stuurt 11.000 bitcoin naar Bitfinex

Een bitcoin whale laat van zich horen afgelopen week. Deze entiteit stuurde 330 miljoen dollar aan bitcoin naar Bitfinex, zo blijkt uit on-chaindata van Lookonchain.

Volgens de database BitInfoCharts is de bitcoinwhale tot half maart de 14e grootste bitcoin-houder en beheerde hij $1,2 miljard aan BTC. De bitcoinwhale stuurde afgelopen woensdag 11.000 btc naar een Bitfinex wallet tegen een marktprijs van $30.114. Dat was nog voordat de prijs onder de $30.000 dipte, waarna deze later weer steeg.

Blijkbaar is het breken van $30.000 reden genoeg om winst te pakken voor deze grote entiteit.

Whales zijn pseudoniem, net zoals iedereen op de blockchain. Hoewel door vergevorderde identificatie-eisen steeds meer adressen zijn te herleiden naar natuurlijke personen. Iemand is een whale als deze 1.000 bitcoin of meer beheert, ruim 30 miljoen dollar. Voorbeelden van whales zijn ook derde partijen die bitcoin bewaren voor anderen, denk aan custodians, beurzen en brokers.

Uit deze specifieke whale wallet is te herleiden dat deze tussen juni 2022 en januari 2023 de nodige bitcoin heeft verzameld, tot ruim 46.000 bitcoin. Maar na maart is de entiteit erachter aan het verkopen geslagen. Tot half maart was deze de 14e grootste BTC-houder die meer dan $ 1,2 miljard aan btc beheerde.

Vervolgens is er op 17 maart 16.000 BTC ($ 427 miljoen) en op 19 maart 9.500 BTC (266 miljoen) naar Bitfinex overgemaakt. Daarmee lijkt het geen passieve whale, maar een die actiever de markten volgt en tussentijds winst pakt. Dat kan een beleggingsfonds zijn of een stel individuele traders die gezamenlijk opereren.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...