Week in Bitcoin: populaire analist die bitcoin van $12.000 voorspelde zit er finaal doorheen

We blikken terug op een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Bitcoin prijs schiet door $30.000 heen

Na de prijsstijging van bitcoin van gisteren door de $29.000-grens heen, is het cryptovlaggenschip rustig doorgegaan. Het heeft nu ook de psychologische grens van $30.000 doorbroken en op moment van schrijven staat de prijs bij ~$30.400. De afgelopen week is de koers dus 'weer' gestegen met circa 8%.

Documentaire over de afgelopen 10 jaar bitcoin in Nederland

Als afsluitende knaller van het tienjarig jubileum heeft het Nederlandse bitcoinbedrijf Bitonic een mooie documentaire gelanceerd.

Coinmerce wordt sponsor van sportploegen Jumbo-Visma

Coinmerce is de officiële cryptocurrency partner van Team Jumbo-Visma, de bekende Nederlandse wieler- en schaatsploeg. De samenwerking is bedoeld om nog meer mensen bekend te laten raken met cryptocurrency's.

Zweden verhoogt energiebelasting voor bitcoin miners met 6.000%

Bitcoin miners in Zweden krijgen een tegenslag te verwerken. Er komt een einde aan de fiscale voordelen voor de sector. De energieprijzen in Europa zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. Dit maakte niet alleen de winstmarges voor miners kleiner, maar het zorgde ook tegengas in de publieke opinie. In Zweden moeten bitcoin miners nu veel meer belasting gaan betalen over hun energieafname.

Bitcoin bereikt in Argentinië en Turkije weer bijna all-time high

Waar de koers van bitcoin in Nederland nog ver van de all-time high vandaan staat, is dat in andere delen van de wereld wel anders. Onder andere in Argentinië en Turkije staat bitcoin dicht bij een recordprijs, terwijl het in Libanon al een nieuwe ATH te pakken heeft.

Twitter en eToro slaan de handen ineen voor handel in bitcoin en aandelen

Twitter gaat een samenwerking aan met eToro waardoor gebruikers van het platform aandelen, cryptocurrency's en andere financiële activa kunnen verhandelen. eToro biedt ook bitcoinhandel aan.

FTX herstelt $7,3 miljard aan activa en bereidt zich voor op herstart

De bewindvoerders van FTX hebben 7,3 miljard dollar aan liquide assets boven water weten te halen. Ook ligt er een plan op tafel om de gevallen exchange door te laten starten. Dat zeggen de bewindvoerders van FTX tijdens een rechtszitting in Delaware deze week.

Bitcoin zal volgens deze PlanB in 2024 ‘gouden periode’ beleven

De Nederlandse analist PlanB werd in 2019 wereldberoemd binnen de bitcoin-gemeenschap met zijn stock-to-flow model (S2F), waarmee hij de eerste was die erin slaagde om een waarde te plakken op de schaarste van bitcoin. Inmiddels is het vertrouwen van de gemeenschap in het S2F-model behoorlijk afgenomen, maar dat weerhoudt PlanB er niet van om regelmatig updates te delen en positiviteit te verspreiden. Ook voor de volgende halving van bitcoin verwacht de analist vuurwerk.

Willy Woo: 'Koersexplosie bitcoin naar 40.000 dollar is mogelijk'

De populaire on-chain analist Willy Woo denkt dat het niet bij de koersstijging naar 30.000 dollar blijft voor bitcoin. Volgens Woo hinten verschillende on-chainindicatoren naar een koersexplosie die bitcoin tot een koers van 40.000 dollar kan optillen. Er is volgens Woo namelijk een liquiditeitsgat richting de 40.000 dollar, wat voor hele interessante koersbewegingen kan zorgen.

"Bitcoin staat voor 'gigantische' rally de komende 2 maanden"

De populaire pseudonieme analist InvestAnswers deelt in een nieuwe video op YouTube een grafiek van K33 Research, het voormalige Arcane Research, dat het historische traject van de afgelopen drie marktcycli van bitcoin onder de loep neemt. Aan zijn ruim 443.000 abonnees op YouTube legt de analist uit dat de huidige cyclus van bitcoin het meeste lijkt op de piek van de cyclus van 2017.

Populaire analist die bitcoin van $12.000 voorspelde zit er finaal doorheen

De populaire pseudonieme handelaar die op Twitter door het leven gaat als Capo, komt terug op zijn voorspellingen van een paar maanden geleden dat bitcoin nog naar 12.000 dollar zou zakken. Inmiddels staan we op de koers van 30.000 dollar en was het al eventjes stil rondom het account van Capo. Ondanks alle stijgingen, blijft de analist spreken van een lange bearmarkt-rally, die volgens hem ieder moment kan eindigen.

Check eerdere weekoverzichten:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...