Whale stuurt $468 miljoen aan bitcoin naar Binance

2181 totale weergaven
whale

Een gigantische whale stuurt op dit moment voor honderden miljoenen dollars aan bitcoin richting Binance. Nieuwe data van Lookonchain laat zien dat de rijke investeerder op 27 juni begon met het sturen van bitcoin richting Binance.

Nog $379 miljoen aan bitcoin achter de hand

In totaal verstuurde de whale in kwestie sinds 27 juni al 7.790 bitcoin naar Binance. Die bitcoin telden op het moment van sturen een waarde van ongeveer 468 miljoen dollar.

De whale heeft nog 6.559 bitcoin in zijn wallets zitten, die goed zijn voor een kaiptaal van 379 miljoen dollar. Wat dat betreft kan de whale de markt dus nog behoorlijk in beweging brengen de komende dagen.

Ook de Duitse overheid blijft grote hoeveelheden bitcoin naar de beurzen sturen.

“De Duitse overheid stuurde op 8 julie opnieuw 1.000 bitcoin (ongeveer 57 miljoen dollar) naar de beurzen”, aldus de analisten van Loononchain. Zo blijft de Duitse overheid de markt overspoelen met de door hen in beslag genomen bitcoin.

Herstel voor de bitcoin koers

Gelukkig lijkt de bitcoin koers nu langzaam een bodem te vinden. Is de markt dan eindelijk gewend geraakt aan de grote verkooporders van de Duitse overheid en de miljarden dollars aan bitcoin van Mt. Gox die op de markt komen?

Het zou fantastisch zijn voor investeerders als bitcoin hier nu eindelijk een bodem weet te vinden. Door de dalingen van de afgelopen weken is het sentiment behoorlijk gedaald en geloven een stuk minder mensen in de hervatting van de bullmarkt.

Dat neemt niet weg dat het macro-economische plaatje op de achtergrond blijft verbeteren. De Amerikaanse economie verzwakt (eindelijk).

Daardoor valt de opwaartse druk achter de inflatie weg en kan de Amerikaanse centrale bank mogelijk spoedig beginnen met het verlagen van de rente. Sterker nog, als de data op deze manier door blijft gaan, dan moeten ze wel snel beginnen.

Ze moeten immers ook niet het risico lopen dat Amerika straks te maken krijgt met een zware recessie.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd