Ripple whales blijven XRP kopen terwijl de koers onder weerstand blijft

634 totale weergaven
Whales blijven XRP kopen terwijl de koers onder weerstand blijft |

Hoewel de XRP koers moeite heeft om door belangrijke weerstandsniveaus te breken, maken grote Ripple whales van de situatie gebruik om hun posities te vergroten. Deze whales hebben in korte tijd bijna 50 miljoen XRP gekocht, met een waarde van ongeveer $26,5 miljoen. Dit gebeurt op een moment dat de XRP koers vastzit in een smalle bandbreedte zonder grote stijgingen.

Ripple whales bouwen posities op ondanks stabiele XRP koers

Volgens gegevens van Santiment is het aantal wallet adressen met 1 tot 10 miljoen XRP in de afgelopen drie dagen gestegen van 1.606 naar 1.614. Dit laat zien dat grote investeerders vertrouwen hebben, ook al blijft de XRP koers stabiel. Deze whales lijken zich voor te bereiden op een mogelijke koersdoorbraak of hebben vertrouwen in de lange termijn waarde van de token.

Source: Santiment

XRP koers blijft hangen onder belangrijke weerstand

De XRP koers blijft tegengehouden door twee belangrijke niveaus: de 50-daagse en de 200-daagse moving average. De 50-daagse moving average ligt momenteel rond $0,56 en vormt een belangrijk weerstandsniveau. De 200-daagse moving average ligt iets lager, rond $0,54.

Source: TradingView

Ondanks kleine stijgingen de afgelopen week, heeft XRP deze niveaus niet kunnen doorbreken. De koers blijft dus rond dit niveau schommelen, zonder duidelijke richting omhoog.

De Relative Strength Index (RSI) van XRP staat nu op 42, wat aangeeft dat er meer verkoopdruk is. De RSI komt daarmee dichter bij het ‘oversold’-gebied, wat vaak wijst op een mogelijke verdere daling. Als de koers niet snel een ommekeer maakt, kan XRP verder wegzakken in een bearish trend.

Meer XRP komt op exchanges

Hoewel de whales blijven kopen, laten andere signalen een minder positief beeld zien. Volgens gegevens van CryptoQuant wordt er namelijk steeds meer XRP naar exchanges gestuurd. Dit wijst erop dat kleinere handelaren hun XRP verkopen.

De hoeveelheid XRP die naar exchanges stroomt, is de laatste dagen bijna twee keer zo hoog als wat er wordt teruggetrokken. Dit vergroot de verkoopdruk en kan een verdere daling in de XRP koers veroorzaken. Toch geven de aankopen van Ripple whales aan dat sommige investeerders nog steeds vertrouwen hebben in de toekomst van de XRP koers.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...