Whales en Sharks kochten sinds april voor 4,75 miljard dollar aan bitcoin op

Grote entiteiten op de bitcoin blockchain worden steeds agressiever als het gaat over het accumuleren van bitcoin, zo blijkt uit data van het analyseplatform Santiment. Zij stellen dat Whales en Sharks, wat refereert naar hodlers met meer dan 1.000 bitcoin en meer dan 10 bitcoin, het tempo van hun accumulatie verhoogden na de aankondiging van BlackRock over een Spot Bitcoin ETF.

Data van Santiment laat zien dat de twee cohorten 154.500 bitcoin kochten voor 4,75 miljard dollar sinds eind april.

Grote hoeveelheden

Wallets met 10 tot 10.000 bitcoin bezitten nu een totaal van 13 miljoen bitcoin, wat ongeveer 67 procent van de volledige supply betreft. Als de Whales en Sharks op deze manier doorgaan, dan kan het weleens heel snel gaan met de bitcoin koers.

Door dit koopgedrag zijn er immers steeds minder bitcoin beschikbaar voor de vrije verkoop. Als er dan weer een hype ontstaat zoals in 2021, dan kan dat in theorie voor een gigantische koersexplosie zorgen.

Uiteindelijk is de bitcoin koers niets meer dan het resultaat van vraag en aanbod. Nu blijkt uit de data van Santiment dat het aanbod daalt, omdat een bepaalde groep investeerders langzaam alle bitcoin opslokken.

Bullish scenario?

Als we over de komende maanden heenkijken, dan lijkt zich langzaam maar zeker een bullish scenario te ontvouwen. Vanwege de renteverhogingen van de Federal Reserve en andere centrale banken lijkt het een kwestie van tijd voordat de wereldeconomie een knauw krijgt en we mogelijk richting een recessie gaan.

Dat zou op de korte termijn nog tot koersdalingen kunnen leiden, omdat mensen er aan het begin van een recessie vaak voor kiezen om risico-assets te verkopen voor fiatgeld, omdat ze daar de rekeningen mee kunnen betalen.

Na die koersdalingen is de kans aanwezig dat centrale banken beginnen met renteverlagingen om de economie te ondersteunen. Als die renteverlagingen samenvallen met bijvoorbeeld de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF van BlackRock en de Bitcoin Halving, dan kan dat in theorie een behoorlijke bullmarkt ontketenen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....