Populaire analist voorziet koersexplosie à la november 2020 voor bitcoin

638 totale weergaven
bitcoin koers

De populaire pseudonieme analist TechDev deelt met zijn ruim 413.000 volgers op Twitter dat bitcoin momenteel een koerspatroon van november 2020 imiteert. Als het de bulls lukt om dat patroon door te zetten, dan kan juli 2023 weleens een (positief) explosief maandje worden voor bitcoin. TechDev ziet momenteel drie technische signalen die hem herinneren aan de structuren van november 2020.

Juli 2023 = November 2020?

In de onderstaande grafiek van TechDev kunnen we zien hoe bitcoin er in januari 2023 in slaagde om een belangrijke weerstandslijn te doorbreken, waarmee er in theorie een einde kwam aan de bearmarkt die ons in 2022 zoveel pijn deed.

Een vergelijkbaar patroon zagen we in 2020, waar bitcoin er in mei van dat jaar in slaagde om boven eenzelfde soort negatieve trendlijn uit te breken.

In de maanden die daarop volgde bereidde bitcoin zich voor op de bullrun die de koers uiteindelijk tot 69.000 dollar zou brengen in november 2021.

"We gaan nu uitvinden of juli 2023 gelijkstaat aan november 2020", aldus een optimistische TechDev. De bovenstaande grafiek is overigens niet de enige reden waarom TechDev op dit moment zo bullish is over bitcoin.

sss

In zijn analyse is TechDev ook kritisch op mensen die heilig geloven in de vierjarige cyclus van bitcoin op basis van de halvings. Dat zijn mensen die niet geloven in een nieuwe all-time high, totdat de volgende halving achter de rug is. TechDev zelf was ooit ook zo iemand, maar zegt nu zijn ogen niet te sluiten voor andere mogelijkheden.

In principe begon bitcoin in 2019 ook al aan een interessante stijging, maar werden we in maart 2020 afgestopt door de COVID-19 pandemie. Wie weet wat er met de koers was gebeurd als we die klap omlaag niet hadden gekregen.

Wellicht was de bullmarkt dan al veel eerder begonnen. "Misschien is de vierjarige cyclus wel gedreven door liquiditeit en niet door de halving. Wellicht zitten we in de vroege fase van een parabolische rally, vergelijkbaar met 2015/2016", zo gaat de optimistische analist verder.

Wij kunnen de antwoorden ook niet geven, maar het is in ieder geval verfrissend om eens analyses te lezen van iemand die niet de overtuiging heeft dat we moeten wachten op de halving voordat er een nieuwe bullrun kan beginnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....