Whales halen 13.000 Bitcoin (BTC) van beurzen, is dit bullish?

Het institutionele geld is eindelijk gearriveerd en dat ze massaal bitcoin inkopen zien we duidelijk terug in de exchange flows. Op dagelijkse basis verdwijnen er grote hoeveelheden bitcoin van Coinbase om vervolgens die weggestopt te worden in cold storage.

CryptoQuant deelde weer een transactie waarin 13.000 bitcoin van Coinbase werd gehaald door een grote partij. Het ging om een totale waarde van $624 miljoen die op een koers van $48.000 van de markt zijn gehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Macro-economie als reden voor koersval

Ondanks de toegenomen institutionele interesse in bitcoin en de grote transacties die nu plaatsvinden heeft de koers het lastig rond de grens van $50.000. Ki Young Ju, een analist van CryptoQuant, noemt met name de macro-economische omstandigheden als reden voor de koersperikelen.

Hij stipt bijvoorbeeld de stijgende Amerikaanse rente op kortlopende obligaties aan. Hoe hoger de rente op overheidsobligaties, hoe duurder het is voor bedrijven om aan nieuw kapitaal te komen en dat kan lastig zijn voor de economie. De verwachting is dat de Federal Reserve op de korte termijn ingrijpt omdat de economie nu geen neerwaartse druk kan gebruiken.

Zodra de problemen "opgelost" zijn lijkt de weg voor bitcoin vrij om weer richting nieuwe all-time-highs te bewegen. Tot die tijd is het afwachten en stacken we rustig door.

Institutionele geld wacht aan zijlijn

Ondanks het feit dat bitcoin het lastig heeft om boven de $50.000 te blijven zit het met de institutionele interesse wel goed. Dagelijks verdwijnen er grote hoeveelheden bitcoin van Coinbase en dat is natuurlijk alleen maar positief.

Persoonlijk verwacht ik dat we op dit moment door eenzelfde "dip" gaan als in januari en dat het wachten is op het moment dat we uit deze zone omhoog knallen.

Ki Young Ju verwacht hetzelfde, zeker gezien de bitcoin spot prijs op Coinbase een positieve premium kent. De bitcoin koers op Coinbase ligt hoger dan op andere plekken en dat komt door de enorme vraag van institutionele beleggers op het platform. In de woorden van Ki Young Ju: "They're coming".

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....