Brian Armstrong van Coinbase verdiende 60 miljoen dollar in 2020

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft in 2020 60 miljoen dollar ontvangen. Dat is op te maken uit het prospectus dat de exchange naar de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gestuurd.

Topverdieners Coinbase

Vandaag heeft de Amerikaanse firma een directe notering aan de Nasday beurs aangevraagd, waarover eerder is bericht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Diverse media grasduinen in de aanvraag die Coinbase verplicht is publiekelijk te maken. Zo ook The Block, die meldt wat het management team van de exchange in 2020 heeft verdiend.

Hoe is het getal van 60 miljoen dollar opgebouwd? Armstrong ontving 1 miljoen dollar als basissalaris, maar kreeg maar liefst 56,7 miljoen dollar aan aandelenopties. Deze kan hij op – afgesproken momenten – verzilveren op de beurs. Tenslotte ontving hij 1,8 miljoen dollar die zijn geregistreerd als “overige vergoedingen”.

Het is dus voor Armstrong gunstig als de aandelenkoers van COIN direct na de notering stijgt. Dat worden zijn opties nog meer waard.

Andere topverdieners bij het Silicon Valley bedrijf zijn chief product officer Surojit Chatterjee en chief legal officer Paul Grewal. De eerstgenoemde ontving $616.435 aan salaris, $300.000 aan prestatiebonus en $14,9 miljoen aan opties. Daarmee komt zijn totaal aan verdiensten op ruim $15,8 miljoen voor alleen boekjaar 2020.

Bij Grewel kwam er $209.519 aan salaris in het laatje met daar bovenop een bonus van $100.000. Dat is echter peanuts vergeleken met zijn aandelenpakket ter waarde van $7,6 miljoen en optiepakket ter waarde van ~$18 miljoen.

Brian Armstrong van Coinbase verdiende 60 miljoen dollar in 2020

Coinbase is wereldwijd de grootste gereguleerde beurs en de eerste naam uit de bitcoin industrie die een beursgang maakt. Ze bedienen elke maand 2,8 miljoen actieve gebruikers. In 2020 wist de beurs 3,4 miljard dollar omzet binnen te hengelen en ruim 322 miljoen dollar winst te maken.

In Nederland brengt het bedrijf onder meer de Coinbase Card uit, een crypto betaalkaart voor aan de kassa.

Lees meer over:
Coinbase

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...