‘Whales kochten 5.000 bitcoin met all-time high tot gevolg’

Het wereldwijde leger aan bitcoin hodlers heeft de afgelopen weken weinig van hun stack verkocht, want 85 procent van alle bitcoin zijn in de afgelopen 3 maanden niet bewogen. Wat erop wijst dat vrijwel iedereen hogere koersen verwacht.


Adressen waarvan de bitcoin in de afgelopen 12 maanden niet zijn bewogen zijn het meest actief geweest in het opkopen van nieuwe bitcoin. Dat we in een fase van accumulatie zitten zien we ook terug op de grote exchange, waar nog maar 12,9 procent van alle bitcoin te vinden zijn.

Markt nog altijd in fase van accumulatie

Als we de analisten van Glassnode mogen geloven, dan zit de markt nog altijd in een fase van accumulatie. Zij komen tot deze conclusie op basis van lage activiteit op de blockchain, grote uitstromen bij de exchanges en weinig verkopen aan de kant van lange termijn hodlers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Afgelopen week nog verdween er 5.000 bitcoin (ter waarde van ongeveer 330 miljoen dollar) van de grote beurzen. Zo is er steeds minder bitcoin beschikbaar op die markten en dat kan interessant worden als de hype terugkeert.

Hetgeen vooral een statistiek is die door de aankopen van whales wordt aangedreven. Bijzonder is dat het op dit moment nog altijd relatief rustig lijkt rondom bitcoin. De echte gekte moet ondanks de nieuwe all-time high nog losbarsten.

Met het behalen van de nieuwe all-time high heeft bitcoin onder andere de marktkapitalisatie van het Tesla van Elon Musk ingehaald. Daarnaast is ook zilver bijna aan de beurt om ingehaald te worden.

Accumulatie van hodlers was ook katalysator vorige all-time high

Als we de heren en dames van Glassnode mogen geloven, dan is ook de vorige all-time high van april 2021 op het conto van de accumulatie van lange termijn hodlers te schrijven.

Het aandeel van deze groep in de bitcoin supply lag in augustus 2020 op 80,6 procent. Kort daarna begon de run omhoog die in april 2021 eindigde op een koers van grofweg 66.000 dollar.

Sindsdien hebben ze een deel van hun bitcoin verkocht of in ieder geval bewogen en hebben ze nog slechts 68 procent van de supply in handen. Dat percentage loopt nu dus weer op met ongeveer 6.500 bitcoin per dag.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....