‘Bitcoin prijs heeft historisch géén weerstand na all-time high’

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Houd altijd rekening met correcties, want bitcoin is een jonge, volatiele asset. Beleg verstandig met alléén spaargeld dat je kunt missen. Gebruik als particulier nooit een hefboom.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin heeft met het breken van $68.000 een nieuw prijsrecord neergezet in dollartermen.

Analisten reageren verheugd op op deze nieuwe mijlpaal, en volgens sommigen smaakt het zelfs naar meer op de korte en middellange termijn.

De Nederlandse on-chainanalist somt nog even de all-time highs van bitcoin op: een prijsrecord op een dag- , week- en maandgrafiek.

Refererende aan eerdere post-halveningscycli van bitcoin (2013, 2017) denkt hij dat er nog ruimte is voor nieuwe 'prijsontdekkingen' voor bitcoin.

Want historisch gezien heeft bitcoin met het bereiken van een nieuwe all-time high logischerwijs géén weerstanden.

Ook technisch analist TechDev ziet dat de 'top' voor de bitcoin prijs nog steeds niet in zicht is, ondanks de recente prijsstijging.

Hij tekent de top ruim boven de $100.000, mocht deze cyclus zich opnieuw in 2021 en de eerste helft van 2022 zich gaan herhalen.

Rekt Capital, een technisch analist, ziet dat bitcoin tracht om $67.000 als nieuw prijsplateau te vormen.

Schaarste op beurzen neemt toe

Het blijft een herhaling van zetten, maar de actuele balans van bitcoin bij beurzen is een relevant signaal voor de prijs.

Analist Jan Wuestenfeld van CryptoQuant wijst erop dat de balans nog steeds dalende is (rode lijn krult omlaag).

'Bitcoin prijs heeft historisch géén weerstand na all-time high'
bron: CryptoQuant

Ook de onderzoekers van Glassnode zien dat de balansen nog steeds dalen ondanks de recente prijsactie.

Een gegeven om mee te nemen de komende weken, want het betekent dat er nog géén massaal winst wordt genomen.

Volgens on-chainanalist TXMC is er sprake van een nieuwe paradigma op de bitcoinmarkt: op de plek waar de prijs bepaald wordt, neemt het aanbod schrikbarend af.

Volgens fondsmanager Anthony Scaramucci is de huidige prijsactie een duidelijk gevolg van méér interesse vanuit fondsen voor spot bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...