Whales kochten Bitcoin (BTC) op $56.274, een cruciaal prijsniveau

Terwijl de Bitcoin (BTC) prijs na de harde daling van gisteren even omhoog krabbelde, zakte de koers vandaag weer onder de $54.000.

Hierdoor staat de koers momenteel onder twee belangrijke prijsniveaus. Het betreft clusters waarop zogenoemde whales hun aankopen deden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin prijs en whales

Een whale is een belegger of een groepje beleggers die samen ruim 1.000 Bitcoin hebben.Dat is omgerekend ruim 56 miljoen dollar tegen de huidige koers.

Doordat bitcoin nog een relatief kleine assetklasse is, kunnen groepen whales de koers van bitcoin laten bewegen.

Whalemap is een data-analysewebsite die deze clusters in kaart brengt. Het zijn momenten op de grafiek waarop ‘whales’ of vermogende investeerders een aanzienlijke hoeveelheid bitcoin opkopen. Dit kun je zien in de transparante (en pseudonieme) blockchain.

De laatste weken waren er duidelijk twee clusters te zien: rond $56.274 en $55.172. Voor die prijzen vonden de grote beleggers het klaarblijkelijk schappelijk om in te stappen.

Maar door de daling van de nacht van zaterdag op zondag, zijn deze prijsniveaus inmiddels verleden tijd.

Deze levels waren schijnbaar in het verleden voor de whales bullish genoeg om een support neerzetten. Dit doen ze om hun oude posities te ‘verdedigen’ of door ze uit te breiden.

Vaak zijn deze clusters indicatoren over de prijs waarop er een support te vinden is.

Whales kochten Bitcoin (BTC) op $56.274, een cruciaal prijsniveau

De analisten van Whalemap, die deze toch wel bijzondere activiteit bijhouden, merkten op dat er een groot volume is rond de $58.000. Ze noemen ook dat de $56.274 en $55.172 voor de korte termijn de belangrijkste niveaus om in de gaten te houden:

“Er was een groot volume uit ‘whale-clusters’ rond de $58.000. Dit zou een struggle kunnen zijn voor Bitcoin. Voor nu moeten de $56.274 en $55.172 als support worden overwonnen om de opwaartse trend te herpakken.”

Belangrijke prijsniveaus Bitcoin

Als Bitcoin niet terugkeert naar de $56.274, zou dit volgens de analisten betekenen dat de whales hun bestaande posities niet aanvullen. In dat geval is een daling tot $51.000 niet ondenkbaar, zo suggereren ze.

“Aangezien Whalemap in de gaten kan houden waar de HODLer-coins vandaan komen, kunnen we controleren wanneer de bitcoin die gisteren zijn verhandeld oorspronkelijk ná de halving zijn opgekocht. Het vertelt ons dat de HODLer-coins die gisteren bewogen, eigenlijk niet alleen HODLers waren, maar ook whales.”

Op basis van deze trend is het moeilijk om te speculeren of Bitcoin op korte termijn een nieuwe cyclus ingaat . Hodlers, whales en bubbels op de grafiek: voor nu lijkt $56.274 belangrijk.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram. Neem ook eens een kijkje in onze gloednieuwe Android app, waarin je al het nieuws kunt volgen!

Lees meer over:
on-chainwhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!