‘Whales kopen $1,6 miljard aan bitcoin binnen 5 minuten’

Bitcoin (BTC) bereikte woensdag voor het eerst sinds mei een prijs van $55.800. Op dit moment staat de koers van BTC op 18,819.46USD.

Wat gebeurde er op de markt? We bespreken drie interessante statistieken voor de prijs van BTC

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Wie koopt bitcoin?

Er werd voor $1,6 miljard aan bitcoin gekocht via de normale bitcoin spotmarkt volgens Ki Young Ju.

De analist achter dataplatform Cryptoquant deelt regelmatig opvallende datapunten in zijn tweets. Door het open karakter van het netwerk van bitcoin kunnen analisten de adressen (en dus geldstromen) van cryptobeurzen in de gaten houden.

Vaak doen grote partijen deze aankopen het liefst via een speciale dienst voor dit soort bedragen. Het is niet bekend wie de aankopen heeft gedaan. Volgens Kin Young Ju was er een relatief laag aantal liquidaties van shorts in de tussentijd.

2. Bitcoin shorts

In de vorige tweet was te zien dat er nog relatief weinig futures werden geliquideerd door de recente stijgingen. Analist Dilution Proof ziet dat steeds meer bitcoin shorts ongedekt zijn.

Het aantal futures dat gedekt wordt door echte bitcoin neemt gestaag af, terwijl het totaal aantal openstaande future contracten ook blijft stijgen.

3. Grayscale

Grayscale is met ruim 654.000 BTC nog altijd veruit het grootste bitcoinfonds ter wereld. Toch staat het aandeel (GBTC) al enige tijd onder water. Het idee van GBTC is dat je met een aandeel een deel van de bitcoin in het fonds koopt. Maar GBTC heeft ook een eigen handelsmarkt, men kan de aandelen kopen en verkopen.

Er zijn steeds meer manieren om blootstelling te krijgen aan BTC. Mede daardoor lijkt de interesse in dit beleggingsproduct al enige tijd af te nemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...