Whales kopen enorme hoeveelheden stablecoins en staan klaar om in te stappen

Whales met USDT holdings van 10.000 tot 10 miljoen dollar hebben voor 1,06 miljard dollar aan Tether toegevoegd aan hun wallets de afgelopen maand. Terwijl bitcoin het lastig heeft en momenteel onder de 40.000 dollar hangt, zijn whales stablecoins aan het accumuleren om in te kunnen stappen.

Volgens de gegevens van Santiment is de koopkracht van whales met die accumulatie met 7 procent toegenomen in slechts één maand tijd. Hetgeen over het algemeen een goed teken is voor bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whales wachten op lagere koers

De koopkracht van whales is gedefinieerd als de capaciteit van stablecoins om bitcoin te kopen en daarmee de koers op te drijven. Als de bitcoin koers relatief laag is, dan kan de stablecoin-voorraad van whales meer bitcoin kopen. Hetgeen de prijs opdrijft en vice versa.

De significante accumulatie van whales in de afgelopen 30 dagen wijst erop dat ze wachten op een lagere bitcoin koers. Wat in theorie een bullish teken is voor de markt. Misschien niet op de korte termijn, maar zeker op de lange termijn.

De uitstroom van bitcoin bij de grote exchanges ondersteunt het bullish sentiment. Over de afgelopen 26 weken zagen we 21 weken waarin de uitstroom groter was dan de instroom bij de beurzen. Met andere woorden, er is steeds minder bitcoin beschikbaar op de markt.

Hoge correlatie bitcoin met S&P 500 drukt prijs

De hoge correlatie tussen de bitcoin koers en de S&P 500 wordt ook aangewezen als een reden voor de matige prijsactie van bitcoin de afgelopen weken. Terwijl goud zich in dit onzekere macro-landschap lijkt te bewijzen als een hedge.

Wat dat betreft lijkt het huidige koerspatroon van bitcoin en goud op de beginmaanden van 2021. In die periode presteerde goud ook beter dan bitcoin en hield bitcoin een hoge correlatie met de aandelenmarkten.

In het derde kwartaal van 2021 brak de correlatie tussen bitcoin en aandelen, waarna de bitcoin koers naar nieuwe hoogten schoot. Goud had het juist op dat moment zwaar. Een herhaling van zetten in 2022 zou wat dat betreft niet verkeerd zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....