‘Bitcoin whales kopen bitcoin op na grote dip’

Bitcoin gaat als een speer terwijl het conflict tussen Oekraïne en Rusland in volle gang is. Het is een ontwikkeling die weinigen zagen aankomen, zeker nadat bitcoin in eerste instantie daalde nadat de vlam in de pan sloeg in Oekraïne.

Het lijkt erop dat de whales grotendeels verantwoordelijk zijn voor de koerssprong van bitcoin. Tijdens de weg omlaag werd er namelijk grof door hen opgekocht en na verloop van tijd viel de verkoopdruk weg. Het resultaat is een bitcoin koers die in sneltreinvaart richting de 40.000 dollar dendert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Alle markten leven op

De handelsdag op Wall Street is op het moment van schrijven nog niet lang bezig, maar bitcoin heeft de wind flink in de zeilen. Op dit moment hikken we nog tegen de 39.500 dollar aan, maar het zou zomaar kunnen dat we vandaag de 40.000 dollar weer terugzien.

Ook aandelen doen het vandaag verrassend goed met een plus van 3 procent op de Duitse DAX en een plus van 4 procent voor de Londonse FTSE 100. Dat heeft mede te maken met de relatief goede signalen die er vanuit Oekraïne deze kant opkomen. Het gerucht gaat namelijk dat de Oekraïnse president Zelensky in gesprek is met Rusland om de vijandigheden te beëindigen.

In hoeverre dat lukt is nog maar de vraag, maar voor de hele wereld en met name de Oekraïnse bevolking zou het een zegen zijn als het conflict snel voorbij is. Het voorzichtige optimisme zien we dus meteen terug in de koersen die een behoorlijke sprong omhoog hebben gemaakt.

Whales geven gas

Volgens analist Material Indicators zijn vooral de whales verantwoordelijk voor de huidige prijsactie van bitcoin. Die verwacht dat bitcoin snel naar de 45.000 dollar kan doorstoten indien de 41.500 dollar wordt gebroken. Daar zijn we echter nog niet, want eerst moet de 40.000 dollar overwonnen worden.

Met zijn tweet deelt Material Indicators ook een grafiek waarin we het koopgedrag van de whales van verschillende formaten zien. Waarbij het vooral de paarse whales zijn die daarin de leiding nemen. Dit zijn whales die orders plaatsen van tussen de 100.000 en 1.000.000 dollar.

Het zijn wat dat betreft dus ook de grote jongens die het hardste trekken en een bodem lijken te leggen voor de bitcoin koers. Hoe langer we op dit niveau blijven hangen, zeker nadat we al een paar keer van hogere niveaus teruggekomen zijn, hoe steviger de bodem op dit niveau wordt. Waardoor een verdere breek naar beneden gevoed moet worden door heel slecht nieuws.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....