Bitcoin Cash-ontwikkelaar uploadt WikiLeaks database naar BCH-chain

Met Julian Assange, oprichter van Wikileaks, opnieuw achter de tralies is het doorbijten voor activisten die geloven in het verspreiden van vrijheid en waarheid. Om ondersteuning te bieden aan Julian Assange, besluit Bitcoin Cash-ontwikkelaar Chris Troutner om de volledige Wikileaks-historie met documenten te uploaden. De bestanden zijn verstuurd naar het Inter-Planetary File System (IPFS) en de chain van BCH, in de hoop dat zodat de waarheid nooit verloren gaat.

Lees meer – Bitcoin donaties bijna verdubbeld na arrestatie van Assange

Assange arrestatie

Sinds 11 april is er veel aandacht geweest voor de oprichter van Wikileaks, Julian Assange. Zijn arrestatie komt voort uit de aanklacht van maart 2010.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beschuldigingen zijn onder meer: Assange en de voormalige inlichtingenexpert van het Amerikaanse leger, Chelsea Manning, hebben het server wachtwoord van het ministerie van Defensie gekraakt. Daarmee zijn er staatsgeheimen in het publieke domein gedeeld.

WikiLeaks

In 2010 is er specifieke video gelekt door Wikileaks, genaamd Collateral Murder. Het gaat om beelden uit de Irak-oorlog in 2007. Een Amerikaanse helikopter schoot doelgericht op de ‘vijand’, maar veel onschuldige burgers kwamen ook om het leven. Daaronder vele kinderen, journalisten en Reuters-fotograaf Namir Noor-Eldeen op 22-jarige leeftijd.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Meer over Wikileaks” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”1″ style=”grid” align=”none” withids=”29075″ displayby=”recent_posts” orderby=”rand”]

Wikileaks cache en de Bitcoin Cash Chain

Veel Bitcoin-voorstanders hebben Assange en Wikileaks jarenlang gesteund voor het lekken van gevoelige informatie. Als extra steun heeft BCH-programmeur Chris Troutner de hele Wikileaks-cache naar de BCH-chain en IPFS geupload.

De documenten (30GB grootte) is te downloaden voor iedere geïnteresseerde zolang de BCH- en IPFS-netwerken bestaan. De website Wikileaks.cash heeft de volledige database met documenten over vele controversiële onderwerpen:

Troutner heeft ook instructies gepubliceerd voor hulp bij het het IPF systeem. Enkele stappen:

Na deze stap kun je de inhoud vastzetten, zodat de computer deze blijft delen. Troutner’s instructies wordt gehost op Memo.cash, die is ingebed in de BCH-chain.

Lees meer over:
Bitcoin CashBitcoin nieuws