WikiLeaks ontving ruim 30 bitcoin aan donaties

WikiLeaks ontving ruim 30 bitcoin aan donaties

WikiLeaks ontving in totaal al $2,2 miljoen in donaties in de vorm van cryptocurrency's.

WikiLeaks is een bekende non-profitorganisatie. Het is gebouwd op het lekken van informatie door verschillende anonieme bronnen. WikiLeaks werd opgericht in 2006 door de Australische Julian Assange. Hij werd in 2019 gearresteerd in Londen. Assange wordt vanuit de Verenigde Staten aangeklaagd wegens het plannen van een hack van het computernetwerk van het Pentagon in 2010.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

WikiLeaks bestaat door donaties van personen of organisaties die hen willen steunen. Geld overmaken is echter niet altijd even makkelijk. Onder andere Visa en Mastercard leveren geen diensten aan de organisatie. Mede daarom greep WikiLeaks al vroeg naar bitcoin om donaties te ontvangen.

Donaties

Naast bitcoin heeft de officiële websites ook adressen open staan voor Bitcoin Cash, Litecoin, ZCash, Monero, en Ethereum.

Het bitcoin adres ontving al 30.45 bitcoin in donaties. Dat is momenteel zo'n $1,5 miljoen waard. In totaal werd er nog meer dan $700.000 gestuurd via andere tokens en cryptocurrency's.

Het is niet bekend hoeveel er nog op manieren werd ontvangen op andere adressen. Het is goed mogelijk dat WikiLeaks ook adressen heeft die ze niet zomaar op de website zetten.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties