Wil je 800 dollar aan bitcoin winnen? Wasabi start digitale schattentocht

Wil je 800 dollar aan bitcoin winnen? Wasabi start digitale schattentocht

Wasabi Wallet daagt bitcoiners uit om een wallet te kraken. Ze hebben een opdracht uitgezet waarbij je ruim 3 miljoen sats kunt krijgen.

Seed phrase

De uitdaging maakt deel uit van een wereldwijde schattentocht. De week heet "Hunting Sats" en het is een soort van educatieve bootcamp in spelvorm over de best practices voor de bescherming van private keys.

De Hunting Sats-wallet is gefinancierd met 3.454.811 satoshis (of anders gezegd: 0,03454811 BTC). Deelnemers vanuit de hele wereld kunnen proberen om de 12 woorden van de seed phrase te raden. Doe jij dit? Dan kun je de bitcoin ter waarde van $800 claimen.

Er is een handjevol partners die meedoen en woorden verspreiden. Als jij die samenvoegt dan krijg je de totale private key. Je moet nog wel een klein beetje bruteforcen.

Veilige opslag

De geheime woorden van het Hunting Sats-seed phrase worden gelekt door onder andere Blockstream, Trezor en BTCPay. Elke partner onthult willekeurig zijn geheime woord op Twitter. Hierdoor wordt het gokken met rekenkracht gaandeweg steeds interessanter.

"Hands-on leren door middel van leuke games zoals Hunting Sats is een fantastische manier voor gebruikers om meer te weten te komen over de beveiliging van seed phrases en andere voordelen van self-custody."

"Het laat zien hoe brute kracht beter haalbaar wordt als gebruikers een deel van hun seeds onthullen."

Denk jij aan 9 woorden genoeg te hebben? Dan kun je al beginnen te bruteforcen voordat het allerlaatste woord bekend is gemaakt. De eerste twee staan op moment van schrijven al online: CryptoSteel en Coinkite deelden de woorden Blast en Hollow (zie de website)

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin wasabi

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties