Willy Woo denkt dat bitcoin in begin van ‘short squeeze’ zit

Willy Woo denkt dat bitcoin weer in de "vroege stadia van een nieuwe prijssqueeze" zit. De populaire analist suggereert daarmee dat de prijs van bitcoin in de nabije toekomst zou kunnen stijgen.

Short squeeze

Hij zet deze uitspraak kracht bij met een uitleg in een tweet. Woo deelt dat een short squeeze zich vaak voordoet wanneer een meerderheid aan traders die short gaan op een commodity op een gegeven moment besluiten om hun verliezen te beperken vanaf het moment dat de prijs onverwacht toch stijgt.

Zo'n scenario volstrekt zich ook nu (mogelijk) weer. Dit zou dan weer een extra push zijn voor een verdere prijsstijging.

Willy Woo denkt dat bitcoin in begin van 'short squeeze' zit

Woo kijkt naar de prijs en de cost basis van de futures markt. De basis verwijzen naar de kosten die gepaard gaan met het behouden van een investering. Een derivatencontract kan namelijk onder water komen te staan.

In deze context gaat het om het behouden van longpositie, waarmee je de vraag in de futuresmarkt kunt kwantificeren.

Terwijl de koers van bitcoin een periode lang daalde, nam de futures basis toe. Maar op een gegeven moment steeg de bitcoinprijs wél weer, waarna de futures basis nóg harder toenam. Op een gegeven moment kunnen traders genoegen met het nieuwe momentum, wat voor een short squeeze zorgt.

Anderzijds bevindt bitcoin zich qua vraag wel in de 'overbought'-regionen, wat toch nog voor enige voorzichtigheid kan zorgen qua positief sentiment onder de futureshandelaren.

Woo noemde eerder al dat hij denkt dat bitcoin naar de $300.000 zal gaan, op de voorwaarde dat institutionele beleggers hun blootstelling aan bitcoin verhogen. Met de nieuwe ETF-aanvragen zou er $27.000 miljard de richting van bitcoin op kunnen gaan. Dit blijkt echter vooral een illusie, omdat dit bedrag door duizenden individuele investeerders en fondsmanagers wordt gealloceerd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...