Willy Woo: Bitcoin stijgt naar $310.000 als Wall Street doorschakelt

De marktdominantie van bitcoin is gestegen naar 58%, het hoogste punt sinds april 2021. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Coinmetrics.

Bitcoin houdt zich kranig boven de $30.000, terwijl de meeste altcoins aan waarde inleveren. De huidige marktwaarde is 586 miljard dollar, volgens het Clark Moody Dashboard.

Willy Woo: Bitcoin stijgt naar $310.000 als Wall Street doorschakelt

Het is een direct gevolg van meer regeldruk vanuit wet - en regelgevers op zowel cryptobeurzen als op uitgevers van cryptovaluta. Bitcoin heeft een relatief veilige positie, want wordt in ieder geval in Amerika aangemerkt als commodity, terwijl de meeste andere munten onder de effectenwetgeving gaan vallen. Onder meer de Securities & Exchange Commission vindt dat de meeste altcoins ongereguleerde effecten zijn met miljoenenverliezen op de cryptomarkt tot gevolg.

Bitcoin daarentegen profiteert van hernieuwde interesse van traditionele partijen zoals BlackRock en Fidelity, een narratief uit 2018 ("de institutionals komen!") dat nu weer aan dominantie wint. Veel is afhankelijk van de eerder genoemde SEC die alle bitcoin spot ETF aanvragen nog moet behandelen en daar uiterlijk tot februari 2024 de tijd voor heeft. Een eerder besluit is overigens ook mogelijk. Analist Kyle Waters van CoinMetrics licht toe: "We kunnen zien dat het rendement van bitcoin dit jaar 85%, waarmee het een van de beste presterende crypto assets is".

Op Twitter regent het intussen allerlei voorspellingen welke theoretische waarde bitcoin kan bereiken zodra de grote jongens in btc gaan zitten. Zoals de gerespecteerde analist Willy Woo, die voorrekent dat bitcoin een waarde van $310.000 kan bereiken zodra er circa 5% van de 2.700 miljard dollar aan vermogen van deze partijen naar bitcoin vloeit. Dat komt neer op 135 miljard dollar, terwijl de huidige marktwaarde op ~586 miljard dollar staat.

Hij baseert zijn voorspellingen op de metric "Bitcoin Market Cap Gain per Dollar invested", de verhouding tussen de toename van de totale marktwaarde en de toename van de totale gerealiseerde waarde (laatste waarde van elk beetje bitcoin toen het voor het laatst op de blockchain verschoof).

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmarkt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...