‘Bitcoin (BTC) gaat naar $500.000’, aldus de gebroeders Winklevoss

Volgens Tyler en Cameron Winklevoss gaat bitcoin richting een prijs van $500.000 door het monetaire beleid van onder andere Amerika. De centrale bank van de VS heeft aangegeven het beleid rondom inflatie te versoepelen.

De Winklevoss zijn niet vies van wat mooie toekomstbeelden als het gaat om bitcoin. In een blogpost lichten ze hun voorspelling verder toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inflatie

Inflatie is wereldwijd een bekend fenomeen. Een recent voorbeeld daarvan is de Libanese pond (lira). De munt is in rap tempo minder waard geworden. Sterker nog: 1 lira is minder waard dan 1 satoshi.

De gebroeders Winklevoss zien dit soort extreme inflatie ook gebeuren bij de wereld reservemunt: de Amerikaanse dollar.

Goud

Traditioneel is goud al eeuwen lang een (veilige) vluchthaven voor mensen die het kunnen kopen en zich bewust zijn van de ontwaarding van hun geld. Door inflatie gaat je koopkracht met diezelfde munt immers achteruit.

De vraag overstijgt regelmatig het aanbod en de goudprijs bereikte dit jaar nieuwe hoogtepunten in bijna alle bestaande traditionele valuta.

Volgens de ondernemende tweeling is de race naar meer goud echter al van start gegaan. Zij voorzien een heuse gold rush zodra de mensheid in staat is om goud te delven buiten onze aarde. ”De Amerikaanse regeren heeft al regelgeving gemaakt waardoor mijnbedrijven asteroïde mogen houden wat ze vinden in de ruimte”, aldus de Winklevoss broers.

Bitcoin beter dan goud?

Om hun verhaal in perspectief te zetten: Van alle bitcoin ter wereld bezitten de Winklevoss broers zo’n 1%. Daarnaast zijn ze met hun bitcoinbeurs Gemini ook op professioneel vlak bezig met bitcoin. Zij zijn er bij gebaat dat de koers van bitcoin nog veel hoger wordt.

Winklevoss: ”Bitcoin is beter in het zijn van goud dan goud, en niet een beetje. Maar tien keer beter.” Ze benoemen in hun blogpost de voordelen van bitcoin over goud: het is beter te vervoeren en het is de eerste (en laatste) in zijn soort als het gaat om bewezen schaarste.

”Wij denken dat bitcoin goud verder gaat kannibaliseren en dat dit gaat plaatsvinden in het komende decennium. De groei van adoptie is exponentieel. Software eet de wereld aan het opeten en goud staat op het menu.”

De bitcoinmarkt is momenteel zo’n 1,69% van de totale goudmarkt waard. In het relaas van de Winklevoss broers is te lezen dat zij een stijging naar $500.000 verwachten.

Zij kijken daarbij naar de prijsontwikkeling van goud, die markt is nu zo’n $9 biljoen waard. En daar gaan we volgens de bekende Amerikanen ook naar toe.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...