Chinese politie rolt piramidespel WoToken van $1 miljard op

Chinese politie rolt piramidespel WoToken van $1 miljard op

Dovey Wan zit dicht bij het vuur als het gaat om crypto ontwikkelingen in China. De Chinese politie heeft een groot piramidespel opgerold, dat meldt Dovey op Twitter.

Volgens de ondernemer en adviseur van CoinDesk gaat het om de WoToken. Volgens de rechter bij deze rechtszaak zaak gaat het om $1 miljard (!) aan gestolen geld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

WoToken

De WoToken beloofde honderdduizenden 'investeerders' mooie winsten en een geweldige toekomst. De criminelen achter dit piramidespel harkte hiermee grote hoeveelheden bitcoin en andere cryptovaluta binnen.

Het gaat om:

Dat komt in totaal neer op zo'n $1 miljard, ingelegd door 715.249 gebruikers. Binnen het ecosysteem van WoToken waren er in totaal 501 verschillende niveau's.

Klassiek piramidespel

De WoToken is een ponzi scheme uit het boekje: mensen kunnen geld verdienen op commissie en wanneer zij nieuwe leden aanbrengen.

De mensen aan de bovenkant gaan steeds meer 'verdienen'. Het hele kaartenhuis stort in wanneer er te weinig nieuwe leden worden aangetrokken, de criminelen achter het systeem er met het geld vandoor gaan of als opsporings- en veiligheidsdiensten de boel oprollen.

Dit soort constructies klinken interessant, maar zijn eigenlijk overal ter wereld verboden en zorgen vooral voor grote verliezen. Veel, snel en gemakkelijk geld verdienen bestaat niet. Zeker niet met zekerheid.

Bitcoin als tool

Een bitcoin transactie is een makkelijke tool om geld te ontvangen. Een traditionele banktransactie of een betaling via bijvoorbeeld PayPal kan worden geblokkeerd.

Dat kan niet bij transacties met BTC, het netwerk censureert en discrimineert niet. Wel is het zo dat politieagenten in de fysieke wereld nog altijd op je deur kunnen kloppen als jij dingen doet die zij niet willen.

Bitcoin is een handige tool voor iedereen die zonder verplichte toestemming van een ander geld wil kunnen versturen en sparen.

Lees meer over:
Bitcoin China misdaad

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties