Xapo Bank integreert stablecoin dollars van Circle

Xapo Bank werkt samen met Circle om als eerste gelicentieerde bank ter wereld de USDC-betalingsrails te gebruiken als alternatief voor SWIFT.

Circle-dollars

Xapo is naast een bitcoin custodian ook een private bank met een licentie in Gibraltar. Ze gaan nu gebruik maken van een stablecoin voor internationale afwikkelingen. De USDC-coin is gedekt door dollars of dollar-equivalenten.

Althans, dat is de claim van Circle, een gereguleerd Amerikaans bedrijf. Toen de Silicon Valley Bank omviel was er even paniek of de USDC-token wel volledig gedekt was. De waarde van USDC daalde tijdelijk met 10%, maar na enkele dagen krabbelde de koers weer op naar de beloofde peg. Het liep allemaal met een sisser af.

Xapo ziet een voordeel in het gebruik van USDC naast het traditionele SWIFT. Met stablecoins kunnen ze 24/7 (dus ook in het weekend) binnen een uur een final settlement doen. Zo kunnen ze kosten en tijd besparen als ze geld overboeken naar andere partijen, zo is te lezen in het persbericht.

De bank biedt een conversie aan met een wisselkoers van 1:1 tussen de USDC en de Amerikaanse dollar. Alle USDC-stortingen bij Xapo Bank worden automatisch omgezet in USD, wat betekent dat klanten kunnen profiteren van een jaarlijks renterendement van 4,1% op deposito’s.

Xapo Bank is volledig gereguleerde en onderdeel van het Gibraltar Deposit Guarantee Scheme (GDGS). De dollarstortingen zijn gegarandeerd tot het equivalent van $100.000.

Onlangs integreerde Xapo als eerste bank van de wereld het lightning netwerk. Door een samenwerking met Lightspark van oud Facebook- en Diem-baas David Marcus kan het ook razendsnelle en -goedkope bitcoinbetalingen accepteren en versturen via de secundaire laag.

Geschiedenis

Xapo begon in 2013 met een wallet en een dienst voor cold-storage custody. In Gibraltar kregen ze de licentie voor Virtual Asset Service Provider, waardoor ze onder dit framework konden uitbreiden

In 2017 verkocht het zijn institutionele tak aan cryptobeurs Coinbase. Het idee hierachter was dat ze zich konden gaan focussen op de particuliere markt. Intussen hebben ze een bankvergunning gekregen en zitten ze ingeplugd bij Visa, Mastercard en zelfs het SWIFT-netwerk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCircle