XRP koers op weg naar $0.66: wat zeggen de technische signalen?

399 totale weergaven
XRP koers op weg naar $0.66: wat zeggen de technische signalen? |

De XRP koers beweegt zich momenteel in een stijgend kanaal, wat kan betekenen dat de Ripple koers binnenkort kan stijgen naar $0.66. De Relative Strength Index (RSI) staat op 60, wat erop wijst dat XRP mogelijk op het punt staat om verder te stijgen. Kunnen we een stijging verwachten op basis van technische analyse, ondanks de onzekerheden voor Ripple in de zaak met de SEC?

Technische analyse geeft bullish signaal voor XRP koers

Volgens de technische analyse op de XRP grafiek is er kans op een stijging naar $0.66, zolang de koers boven het belangrijke steunpunt van $0.52 blijft. XRP heeft op de 4-uursgrafiek een stijgend kanaal gevormd. Dit patroon is vaak een teken van een mogelijke stijging, vooral als de koers erboven uitbreekt.

Source: TradingView

Het belangrijkste punt om op te letten is de bovenkant van dit kanaal, rond $0.56. Als XRP hier met een sterke candle boven sluit, kan dit leiden tot een flinke stijging. Aan de onderkant moet de XRP koers boven $0.52 blijven om het momentum vast te houden.

Het stijgende kanaal laat zien dat de XRP koers in een positieve trend zit. Als XRP door de bovenste grens breekt, kan dit de weg vrijmaken voor verdere winst.

Fundamentele factoren ondersteunen XRP

Ook de fundamentele gegevens van XRP zien er positief uit. De RSI, die aangeeft of een asset overbought of oversold is, staat op 60. Dit betekent dat XRP zich in een neutrale zone bevindt, wat ruimte geeft voor een verdere koersstijging zonder dat de markt oververhit raakt.

Source: CryptoQuant

Een ander belangrijk gegeven is het aantal actieve adressen. In augustus bereikte dit aantal meer dan 250.000, wat een teken is van grote interesse in de munt. Hoewel dit aantal nu wat gedaald is naar tussen de 190.000 en 199.000, blijft de interesse sterk en stabiel.

Als de XRP koers boven de belangrijke steunniveaus blijft, en de technische en fundamentele factoren positief blijven, is de kans groot dat de koers binnenkort kan stijgen naar $0.66. 

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...