XRP koers kan volgens analist stijgen naar $5 ondanks SEC-zaak

453 totale weergaven
XRP koers kan volgens analist stijgen naar $5 ondanks SEC-zaak

Ondanks een mindere periode van de XRP koers blijft een bekende analist, EGRAG Crypto, positief over de Ripple koers. Hij voorspelt dat de koers naar $5 kan stijgen, zelfs met de juridische problemen die Ripple momenteel ondervindt. De analist vergelijkt de situatie met december 2020, toen XRP ook te maken kreeg met juridische problemen, maar uiteindelijk een sterke stijging maakte van wel 10 keer de waarde vanaf het dieptepunt. Als zo’n situatie zich herhaalt, zou de XRP koers kunnen stijgen naar tussen de $5 en $6.

Rechtszaak met SEC zorgt voor onzekerheid voor Ripple koers

De aanhoudende rechtszaak tussen Ripple en de SEC zorgt voor veel onzekerheid in de markt. Een pro-XRP advocaat, Fred Rispoli, denkt dat de zaak nog wel kan duren tot begin 2026. Dit heeft geleid tot veel speculaties en kritiek vanuit de crypto community, die vindt dat de SEC de zaak onnodig rekt.

Ondertussen denkt een andere pro-XRP advocaat, Jeremy Hogan, dat het een grote fout is van de SEC om in beroep te gaan. Hij is ervan overtuigd dat Ripple goede kansen heeft om de zaak te winnen, vooral als Ripple besluit om zelf ook in beroep te gaan. Stuart Alderoty, de juridische topman van Ripple, heeft zelfs al gehint op zo’n tegenberoep.

EGRAG Crypto zegt ook dat als de Bitcoin koers stijgt naar nieuwe hoogtepunten, dit positief zou kunnen zijn voor altcoins zoals XRP. Als de Bitcoin koers bijvoorbeeld stijgt naar $80.000 tot $100.000, zou XRP volgens hem vergelijkbare winst kunnen maken. Hij berekent dat als de Bitcoin koers $80.000 bereikt, XRP kan stijgen naar $2,31, en als Bitcoin $100.000 haalt, zou XRP kunnen stijgen naar $2,88.

Institutionele interesse en positieve voorspellingen geven hoop

Een belangrijke ontwikkeling die voor optimisme zorgt, is de aanvraag van Bitwise voor een XRP ETF. Dit laat zien dat er groeiende interesse is vanuit institutionele beleggers.

Zo’n ETF zou kunnen zorgen voor meer handel en adoptie van XRP. Daarnaast dragen de positieve voorspellingen van EGRAG Crypto bij aan het vertrouwen in de markt, waarbij veel mensen geloven dat XRP mogelijk voor een nieuwe rally staat.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...