Gaat de XRP koers verder dalen door de “Age Consumed” metric?

436 totale weergaven
XRP koers onder druk: daling wekt zorgen bij investeerders |

Sinds oktober heeft de XRP koers moeite om opwaarts momentum te vinden. Waar de Ripple koers eerder stabiel boven de $0,60 lag, is deze nu gezakt naar ongeveer $0,51. Deze daling wijst op een mogelijk aanhoudende neerwaartse trend, waardoor veel beleggers voorzichtig zijn over de korte termijn vooruitzichten van de XRP koers. Dus wat kunnen we in de komende periode verwachten van de munt?

Zorgen onder ervaren Ripple investeerders

De recente daling van de XRP koers veroorzaakt onrust bij veel lange termijn investeerders (LTHs). Volgens de Age Consumed data hebben veel van deze ervaren investeerders hun XRP verplaatst sinds de koers begon te dalen. Dit lijkt erop te wijzen dat zij risico’s voorzien en zich zorgen maken over de koers.

XRP Age Consumed. Source: Santiment

Deze bezorgdheid onder LTHs benadrukt de kwetsbare stemming binnen de XRP community. Wanneer ervaren investeerders aarzelen, kan dit leiden tot extra verkoopdruk, wat de neerwaartse trend verder kan versterken als de stemming niet stabiliseert.

Minder nieuwe investeerders in XRP

Toen de XRP koers begon te dalen, was er aanvankelijk een lichte groei in netwerkactiviteit. Dit betekende dat nieuwe investeerders op de lagere prijzen wilden instappen. Maar naarmate de koers verder daalde, begon dit optimisme te verdwijnen. Het aantal nieuwe adressen in het Ripple netwerk is sindsdien afgenomen, wat wijst op minder interesse van nieuwe kopers.

Deze daling in netwerkactiviteit suggereert dat XRP aan aantrekkingskracht verliest. Waar de lagere koers in eerste instantie wat vraag leek op te wekken, hebben aanhoudende dalingen het enthousiasme onder nieuwe kopers getemperd.

XRP koers verwachting: zoekende naar stabiliteit

De afgelopen daalde daalde de XRP koers flink, waarbij de koers rond het cruciale niveau van $0,52 terechtkwam. Dit niveau valt samen met de 38,2% Fibonacci retracementlijn en is belangrijk voor mogelijke herstelkansen. Als XRP zich boven dit niveau kan handhaven, kan het wellicht stijgen richting de $0,55 weerstand, wat een stap richting stabiliteit zou zijn.

XRP Price Analysis. Source: TradingView

Daarnaast blijft XRP boven de 23,6% Fibonacci-lijn op $0,47, die vaak als steunvloer wordt gezien tijdens bearmarkten. Deze bodem kan verdere dalingen voorkomen als de markt stabiel blijft.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...