Ripple (XRP) koers doorbreekt belangrijke weerstand: kan het naar $2,3 stijgen?

487 totale weergaven
XRP koers doorbreekt belangrijke weerstand: kan het naar $2,3 stijgen?

De Ripple XRP koers is de afgelopen dagen flink gestegen, terwijl de stijging van de Bitcoin koers juist is afgezwakt. Deze stijging zorgde ervoor dat XRP boven een belangrijke weerstand uitkwam. Dit zou een grote doorbraak kunnen betekenen, met mogelijk nog meer winst in de nabije toekomst. Toch wijzen sommige technische indicatoren op een mogelijke prijsdaling voordat de Ripple koers verder stijgt.

Ripple XRP koers doorbreekt belangrijke weerstand

Na een zwakke periode van ongeveer een week, begon de XRP koers te stijgen. In de laatste 24 uur ging de prijs met meer dan 2% omhoog, wat de koers op $0,6133 bracht en de totale marktkapitalisatie boven $34,6 miljard.

Een bekende crypto analist, Captain Faibik, heeft een belangrijke symmetrische driehoekpatroon gezien dat in 2021 begon. De XRP koers bewoog lange tijd binnen dit patroon, maar de stijging van het afgelopen weekend heeft ervoor gezorgd dat de token erbovenuit is gebroken. Dit kan het begin zijn van een sterke bullish trend.

Faibik voorspelt zelfs een mogelijke prijsstijging van bijna 300% in de komende weken of maanden. Voor de korte termijn lijkt een doel van $2,3 realistischer.

Kan Ripple XRP koers snel naar $2.3 stijgen?

Volgens gegevens van Santiment is het handelsvolume van de token sterk toegenomen, wat vaak een teken is dat een bullish trend kan aanhouden. Ook het vertrouwen van investeerders lijkt te groeien. Dit blijkt uit de grotere hoeveelheid XRP die van beurzen wordt gehaald, wat wijst op hoge koopdruk. Wanneer er veel koopdruk is, kan dit leiden tot verdere prijsstijgingen.

Hoewel de koopdruk toeneemt, laten de cijfers ook zien dat het aandeel van de “whales” de afgelopen 24 uur is afgenomen. Volgens Hyblock Capital daalde de whale vs. retail delta van boven de 90 naar 81. Dit betekent dat meer retail-investeerders actief worden in vergelijking met grote spelers.

Mogelijke correctie voor Ripple koers

Ondanks de positieve signalen, toont de dagelijkse grafiek aan dat er ook een correctie kan komen. De XRP koers heeft de bovenkant van de Bollinger Bands bereikt, wat vaak betekent dat de prijs te ver is doorgeschoten en een daling op handen kan zijn. Als dit gebeurt, kan de XRP koers terugvallen naar de steun bij de 20-daagse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde (SMA).

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...