XRP koers klaar voor doorbraak: is een stijging op komst voor Ripple?

1210 totale weergaven
XRP koers klaar voor doorbraak: is een stijging op komst? |

De afgelopen dagen bleef de XRP koers redelijk stabiel, met weinig grote schommelingen. Toch zijn er tekenen dat XRP binnenkort meer beweging zal laten zien. Maar er zijn steeds meer signalen dat de bulls mogelijk de overhand krijgen.

XRP koers nadert belangrijk technisch signaal

Volgens recente analyses lijkt er een golden cross op de grafiek te ontstaan. Dit technische patroon wordt vaak gezien als een voorbode van prijsstijging. Daarnaast toont de dagelijkse grafiek van XRP een stijgende driehoek, een patroon dat een uitbraak kan voorspellen als de koers door de weerstand breekt.

Met deze signalen is het belangrijk om de on-chain gegevens te bekijken om te zien of een bullish scenario waarschijnlijk is.

Source: TradingView

Positieve on-chain data ondersteunt stijging voor Ripple

Uit de gegevens van Santiment blijkt dat het sentiment rond XRP grotendeels positief is. Dit is belangrijk omdat een sterk positief sentiment de vraag kan verhogen en de koers kan doen stijgen. Daarnaast zijn andere belangrijke statistieken zoals de MVRV-ratio verbeterd, wat erop wijst dat XRP aantrekkelijker wordt voor investeerders.

Een ander positief teken is de sterke groei van het Ripple netwerk. Het aantal nieuwe adressen groeit snel, wat duidt op meer activiteit binnen het netwerk. Bovendien zijn de exchange outflows gestegen, wat vaak wijst op toenemende koopdruk.

Als investeerders hun XRP van beurzen halen, betekent dit vaak dat ze van plan zijn het langer vast te houden, wat de verkoopdruk vermindert en de koers kan ondersteunen.

Uit CoinGlass data blijkt ook dat de long/short-ratio in het voordeel van de bulls is. Dit betekent dat meer handelaren verwachten dat de XRP koers zal stijgen, wat het bullish scenario verder versterkt.

Technische indicatoren wijzen op koersstijging voor XRP koers

Naast de on-chain data wijzen ook technische indicatoren op een mogelijke koersstijging. De MACD, een bekende indicator, laat zien dat de bulls momenteel de markt domineren. Maar er is ook een waarschuwing: de MFI (Money Flow Index) is iets gedaald, wat erop kan wijzen dat de bears nog steeds een rol kunnen spelen.

Volgens de liquidatie-heatmap is $0,55 een belangrijk niveau dat de XRP koers moet doorbreken voor een echte stijging. Als de bulls succesvol zijn en de XRP koers boven dit niveau komt, kan dit voor verdere winst zorgen.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...