XRP koers wankelt: houden Ripple bulls dit belangrijke steunniveau vast?

467 totale weergaven
XRP koers schommelt: houden bulls het steunniveau vast? |

Ripple staat op een belangrijk moment. De XRP koers schommelt rond $0,53, net boven het belangrijke steunniveau van $0,52. Als de koers hieronder zakt, kan een flinke daling van 27% volgen. Het wordt moeilijk voor de bulls om deze grens te verdedigen, omdat het koopvolume afneemt en de bearish stemming groeit. Dus wat gaat de Ripple koers doen?

XRP koers blijft onder druk staan door afnemende vraag

Op 2 oktober zakte de XRP koers onder het 20-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA). Dit laat zien dat de koers de afgelopen weken moeite heeft gehad om zich te herstellen. Sindsdien beweegt XRP binnen een nauwe marge met weerstand op $0,55 en steun op $0,52. Door de afnemende vraag wordt de kans groter dat XRP binnenkort door de $0,52 steun zakt.

XRP 20-Day EMA and Horizontal Channel. Source: TradingView

Ook on-chain data wijst op een sombere toekomst. De dagelijkse actieve adressen (DAA) laten een negatieve afwijking zien van -68,92, de laagste waarde sinds november 2023. Dit betekent dat er steeds minder activiteit is rondom XRP, wat vaak wijst op afnemende interesse en vertrouwen in de token.

Naast verminderde on-chain activiteit duidt ook de gewogen sentiment-meting op problemen voor XRP. Deze meting staat nu op -0,07, wat betekent dat de discussies over XRP op sociale media vooral door negatieve emoties zoals angst en onzekerheid worden gedomineerd. Wanneer het sentiment zo laag is, voorspelt dit vaak een verdere koersdaling.

Ripple bulls moeten $0,52 verdedigen om daling te voorkomen

Als de XRP koers onder de $0,52 zakt, geven Fibonacci-niveaus aan dat het volgende doel rond $0,45 ligt. Bij aanhoudende verkoopdruk zou de koers zelfs kunnen zakken naar het laagste punt van 5 juli, namelijk $0,38.

XRP Price Analysis. Source: TradingView

Toch is herstel mogelijk. Als de bulls erin slagen om de $0,52 steun te behouden, kan de XRP koers weer omhoog schieten en de weerstand op $0,55 doorbreken. Dit zou een rally naar $0,60 kunnen ontketenen, wat het vertrouwen van investeerders zou herstellen en het negatieve sentiment zou keren.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...