Wat kunnen we verwachten van de XRP koers door SEC-ontwikkelingen?

563 totale weergaven
XRP koers blijft stabiel ondanks nieuwe SEC-ontwikkelingen |

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Commission) diende vorige week een nieuw beroep in tegen Ripple. Hiermee willen ze delen van de uitspraak uit juli 2023, die in het voordeel van Ripple en XRP was, terugdraaien. Opvallend is dat de SEC nu niet meer betwist dat de verkoop van XRP via exchanges aan particuliere beleggers geen verkoop van effecten was. Toch heeft deze juridische stap weinig invloed gehad op de XRP koers. Dus wat kunnen we verwachten van Ripple?

XRP koers laat koopkansen zien

Technisch gezien blijft de XRP marktstructuur positief, maar de beperkte bandbreedte tussen $0,52 en $0,62 zorgt ervoor dat dit niet veel effect heeft. Het verdedigen van het $0,52 niveau in oktober zou voor traders een signaal kunnen zijn om in te stappen, maar de koopdruk blijft zwak.

Source: XRP/USDT on TradingView

Ondanks een stijging van 8% vanaf de laagste niveaus, is het handelsvolume nog steeds laag. De On-Balance Volume (OBV), die de koop- en verkoopactiviteit meet, blijft hangen op het steunniveau van augustus. De Chaikin Money Flow (CMF), een indicator voor koop- en verkoopdruk, toont sterke verkoopdruk. Dit komt door de scherpe afwijzing van de XRP koers bij $0,665.

De dagelijkse Relative Strength Index (RSI) zit net onder het neutrale 50-niveau. Zonder meer vraag is er dus een kans dat andere grote altcoins XRP zullen overtreffen in de komende weken.

Weinig ondersteuning vanuit derivatenmarkt voor Ripple

De gegevens uit de derivatenmarkt laten ook weinig steun zien voor een sterke stijging. De Open Interest, wat de totale hoeveelheid openstaande futurescontracten meet, bleef rond de $772 miljoen, een niveau dat sinds juli stabiel is. Als de XRP koers boven de $0,62 komt, zou dit meer investeerders kunnen aantrekken, zoals eind september gebeurde.

Source: CoinGlass

Om door de $0,62 weerstand heen te breken, zal waarschijnlijk een positieve update uit de zaak van Ripple met de SEC nodig zijn. Mocht dit gebeuren, zou de XRP koers verder kunnen stijgen richting $0,667.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...