XRP koers stabiel maar bereiden Ripple bulls zich voor op grote stijging?

501 totale weergaven
XRP koers stabiel, maar bulls bereiden zich voor op grote stijging

Hoewel de XRP koers in een smalle bandbreedte blijft, zijn de Ripple bulls terug in de markt. Dit is te zien aan de sterke stijging van het handelsvolume. Op 7 oktober 2024 zagen veel grote cryptomunten hun koers flink stijgen, maar de XRP koers bleef stabiel in de afgelopen 24 uur. Toch lijkt het erop dat de XRP koers binnenkort kan gaan stijgen.

Technische analyse voorspelt mogelijk verdere stijging XRP koers

De XRP koers staat momenteel rond de $0,532 en is de afgelopen 24 uur met 1,30% gedaald. In dezelfde periode is het handelsvolume echter met maar liefst 90% toegenomen. Dit betekent dat er veel meer activiteit is van beleggers en handelaren, wat een goed teken is voor XRP holders.

Volgens technische experts laat XRP een positief beeld zien, maar zit de koers al vijf dagen vast tussen $0,512 en $0,545. Elke keer als XRP deze zone bereikt, volgt vaak een stijging van ongeveer 20%. Dit zou ook nu kunnen gebeuren.

xrp technical analysis tradingview

Als de XRP koers boven de $0,55 uitkomt en daar een dag sluit, is de kans groot dat de koers verder stijgt naar $0,65 in de komende dagen. Dit wordt ondersteund door de Relative Strength Index (RSI), die aangeeft dat XRP in ‘oversold’ gebied zit.

Dit betekent dat er mogelijk een stijging op komst is. Toch handelt XRP nog steeds onder het 200-daags Exponential Moving Average (EMA), wat aangeeft dat de algemene trend nog steeds neerwaarts is.

Positieve signalen uit on-chain data voor Ripple

Naast de technische analyse zijn er ook positieve signalen te zien in de on-chain data. Volgens Coinglass liggen belangrijke liquidatieniveaus rond $0,53 en $0,563, waar veel handelaren over-gefinancierde posities hebben.

xrp exchange liquidation map

Bulls hebben meer dan $8,45 miljoen in longposities gezet, omdat ze verwachten dat de koers niet onder de $0,53 zal dalen. Bovendien is de openstaande interest voor XRP futures met 3,75% gestegen in de laatste 24 uur. Dit laat zien dat steeds meer handelaren interesse tonen in XRP en vooral inzetten op een stijging van de Ripple koers.

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...