XRP koers kan mogelijk stijgen door deze drie bullish signalen

825 totale weergaven
ripple xrp koers

De Ripple koers heeft onlangs de prijs van $0,58 niet kunnen vasthouden, maar er zijn aanwijzingen dat de XRP koers weer zou kunnen stijgen. Enkele belangrijke signalen suggereren namelijk dat XRP mogelijk een koersstijging kan meemaken. Op dit moment staat de XRP koers op $0,53, wat een daling van 4,81% in de afgelopen week betekent. Deze daling komt voornamelijk door tegenvallende banenrapporten uit Amerika. Ondanks deze daling zijn er tekenen dat XRP deze verliezen kan herstellen en mogelijk hoger kan stijgen.

Kan de XRP stijgen door hoge liquiditeit?

Een belangrijk teken dat de XRP koers zou kunnen stijgen, is de liquiditeit heatmap. Deze heatmap voorspelt waar grote liquidaties waarschijnlijk zullen plaatsvinden en laat zien waar veel liquiditeit aanwezig is. Wanneer er veel liquiditeit op een bepaald prijsniveau is, beweegt de koers vaak in die richting.

Volgens Coinglass toont de heatmap een hoge concentratie van liquiditeit rond $0,58. Dit niveau verandert van paars naar geel op de heatmap, wat aangeeft dat handelaren dit als een goede handelszone beschouwen. Met voldoende koopdruk zou de XRP koers naar dit niveau kunnen stijgen. xrp heatmap coinglass

MVRV meting ondersteunt stijging van de Ripple koers

Een ander positief teken is de MVRV Long/Short Difference van XRP. Deze meting laat zien of korte termijn houders meer winst maken dan lange termijn houders. Negatieve MVRV-waarden betekenen dat korte termijn houders meer ongerealiseerde winst hebben, terwijl positieve waarden wijzen op winst voor lange termijn houders.

Onlangs is deze meting van negatief naar positief verschoven. Dit betekent dat lange termijn houders waarschijnlijk hun XRP vasthouden in plaats van verkopen. Als deze trend doorgaat, kan de token koers een grotere daling vermijden en mogelijk stijgen.

XRP Price Forecast

Technisch patroon: vallende wig wijst op stijging

Op de 4-uur grafiek is een vallende wig-patroon te zien. Dit patroon ontstaat wanneer twee dalende trendlijnen samenkomen. De bovenste lijn toont de hoogtepunten, terwijl de onderste lijn de dieptepunten aangeeft. Dit patroon is meestal een teken van een koersstijging.

Om dit patroon te bevestigen, moet XRP de weerstand op $0,55 doorbreken. Als dit lukt, kan de koers stijgen naar $0,58, wat overeenkomt met het 50% Fibonacci-niveau.

Bullish.webp" alt="XRPUSD Sept 6 Bullish" width="1321" height="862" />

Lees meer over:
Ripple koersxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...