XRP koers terug boven $0.50 in afwachting uitspraak Ripple rechtszaak, hoeveel kan XRP waard worden?

De strijd van XRP op de cryptomarkt ondanks juridische duidelijkheid

De XRP koers is vandaag weer boven $ 0,50 geschoten, maar een definitief herstel boven dit niveau is er nog niet. De altcoin is erg volatiel terwijl investeerders afwachten hoe het zal aflopen met de Ripple rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC).

Vandaag zullen beide partijen wederom een motie indienen, een van de laatste stappen voordat de rechtszaak kan eindigen. Maar gezien de SEC de mogelijkheid heeft om net als vorig jaar in hoger beroep te gaan, blijft de XRP koers volatiel.

XRP koers slingert rond $ 0,50 op maandag – hoeveel kan XRP waard worden na uitspraak Ripple rechtszaak?

De XRP koers ligt op maandagochtend gelijk met het niveau van gisteren en slingert rond de $ 0,50 nadat de altcoin vannacht tot $ 0,487 is gedaald. Ook de crypto markt is aan het eind van dit weekend gedaald, wat een neerwaartse druk leverde op XRP.

Op het moment ligt de altcoin nog steeds onder zijn 30-daagse moving average (geel), een sterke resistance waar XRP sinds begin april niet bovenuit wist te breken. Ook deze dalende indicator levert mogelijk een verdere neerwaartse druk op de XRP koers.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

Nu het einde van de Ripple rechtszaak mogelijk in zicht is, wordt er veel gespeculeerd over de XRP koers, waardoor de altcoin redelijk volatiel is rond de $ 0,50.

Vandaag zullen Ripple en de SEC hun nieuwe moties in moeten dienen, daarna krijgen ze tot 20 mei om te reageren op de motie van elkaar. Afgelopen week waren er speculaties dat de rechtszaak zou eindigen, waardoor XRP boven $ 0,55 schoot.

Berichten op X (Twitter) zoals hieronder, riepen behoorlijk veel optimisme op, maar uiteindelijk bleek dit echter misinformatie of niets meer dan een gerucht te zijn.

Toen het ook bleek dat de rechtszaak nog niet kan aflopen, is het optimisme gedoofd en is de XRP koers weer onderuitgezakt als gevolg. Hoewel sommige investeerders denken dat de rechtszaak binnen enkele weken zal eindigen, denken anderen dat er aan het einde van het jaar pas een uitspraak komt.

Totdat deze rechtspraak zal plaatsvinden, zal XRP waarschijnlijk rond de $ 0,50 blijven liggen en meeliften op Bitcoin’s koers. Na deze rechtspraak kan XRP al snel meer dan $ 1 waard worden en op langere termijn meer dan $ 5, althans, als Ripple een positieve uitkomst krijgt tegenover de SEC.

Welke crypto’s gaan exploderen terwijl XRP koers stagneert?

Met alle hype rondom de Ripple rechtszaak, die meestal voor niets blijkt te zijn, worden sommige investeerders moe van deze altcoin. De markt heeft dan ook meer behoefte aan altcoins die op kortere termijn wel potentie hebben om te stijgen in waarde.

Cryptomunten met meer volatiliteit en winstpotentie hebben vaker een lagere market cap dan XRP, maar zijn ook lastiger te vinden. Het team van Bitcoin Magazine heeft een aantal van de meest veelbelovende crypto projecten gevonden en in dit artikel kijken we naar twee van deze projecten.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Meme coins zijn erg speculatieve assets, maar het voordeel van investeren in meme coins met een sterk team is dat je meer kans hebt dat deze meme coin een succes wordt. Dogeverse (DOGEVERSE) is een voorbeeld van zo’n meme coin en heeft met zijn presale veel interesse gewekt en meer dan $ 15 miljoen opgehaald.

Een voordeel van Dogeverse tegenover andere meme coins is het feit dat deze meme coins verbinding heeft met zes populaire blockchains en daarmee 6x zoveel kans heeft om viraal te gaan en vroege investeerders rijk te maken.

Je kunt Dogeverse in deze fase van de presale voor een vaste prijs van $ 0,00031 per stuk kopen. Als je ervoor kiest om DOGEVERSE te staken, verdien je extra tokens die je na de presale kunt claimen.

 

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) is een andere bijzondere meme coin, die inzet op Artificial Intelligence, wat dit jaar mogelijk de volgende grote hype wordt. Hierdoor kan WAI meeliften op meme coins en AI, wat terug te zien is aan zijn opgehaalde bedrag van $ 1,64 miljoen met de presale.

Deze teckel is bezig met het opbouwen van zijn “Sausage Army” community, terwijl het team werkt aan AI-tools. Hierdoor kan het project op langere termijn relevant blijven en kunnen vroege investeerders die tokens vasthouden mogelijk veel winst maken.

Je kunt WAI in de presale kopen voor $ 0,000706 per stuk, maar deze prijs zal morgen stijgen naar $ 0,000707. Voordat de token wordt gelanceerd op zijn eerste gedecentraliseerde exchange (DEX), kun je de token staken om na de presale bonus tokens te claimen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...