Is XRP koers nog veilig? Belangrijke signalen wijzen op risico’s

356 totale weergaven
xrp koers

Ripple en hun cryptocurrency XRP hebben recent veel aandacht getrokken door een prijsstijging en een overwinning in een rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC. Veel mensen denken nu dat de XRP koers verder zal stijgen, maar enkele belangrijke indicatoren laten zien dat investeerders voorzichtig moeten zijn.

Belangrijke data wijzen op risico’s voor XRP koers

Een manier om de toekomstige prestaties van XRP te beoordelen, is door te kijken naar de Sharpe Ratio. Deze maatstaf vergelijkt het verwachte rendement van een investering met het risico. Een hoge Sharpe Ratio betekent dat het rendement het risico waard is, terwijl een negatieve ratio suggereert dat het risico te groot is voor de verwachte winst. Volgens recente gegevens is de Sharpe Ratio van XRP nu 3,70.

Tijdens de recente stijging naar $0,65 was de ratio 4,93, wat aangaf dat XRP toen een goede investering was. Nu de ratio is gedaald, lijkt het enthousiasme voor XRP misschien niet meer gerechtvaardigd.

De daling in de Sharpe Ratio hangt waarschijnlijk samen met de koersdaling van XRP, die op 8 augustus met 20% steeg naar $0,65, maar inmiddels weer is gezakt naar $0,575 volgens CoinMarketCap.

Ripple XRP Sharpe Ratio

Daarnaast toont data van Santiment aan dat de Mean Coin Age (MCA) van XRP is gestegen. Dit cijfer geeft de gemiddelde leeftijd van alle tokens op de blockchain weer. Een stijging van de MCA betekent vaak dat oude, inactieve tokens worden verplaatst, wat kan duiden op verkoopdruk.

Een daling van de MCA daarentegen, wijst erop dat meer tokens worden geaccumuleerd en opgeslagen, bijvoorbeeld in een cold wallet. Als de MCA blijft stijgen, kan XRP meer verkoopdruk ondervinden, wat het minder aantrekkelijk maakt voor korte termijn investeringen.

XRP koers onder druk: signalen van daling

Als we naar de dagelijkse koersgrafiek van XRP kijken, zien we dat de token moeite had om zijn opwaartse trend vast te houden nadat het weerstand tegenkwam rond de $0,62 tot $0,63. Door een gebrek aan vraag daalde de koers naar $0,56, met slechts een kleine opleving.

XRP Price Analysis

In een zeer bearish scenario zou XRP nog eens 10% kunnen dalen, tot een steunpunt van $0,52. Dit zou nog erger kunnen worden als de SEC in beroep gaat en wint tegen Ripple. Aan de andere kant, als er meer koopdruk komt, kan de koers van XRP weer stijgen en mogelijk de weerstand van $0,63 opnieuw testen.

Lees meer over:
xrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...