XRP Ledger bereidt zich voor op upgrades de komende dagen

949 totale weergaven
XRP

XRP Ledger wordt de komende dagen voorbereid op aanzienlijke upgrades, wat een belangrijke vooruitgang wordt voor de toekomst van de blockchain. 

XRP Ledger, de community-blockchain van Ripple, wordt de komende dagen klaargemaakt om enkele belangrijke upgrades uit te voeren. Enkele belangrijke amendments hebben onlangs steun van de meerderheid gekregen van de validators van het netwerk, wat deze upgades mogelijk maakt.

Functionele wijzigingen in het transactieproces

De kans is groot dat we ergens in de komende weken volledig functionele amandments gaan zien in het transactieproces van XRP Ledger. Deze amandments zijn al geïntroduceerd tijdens het stemproces van de validators. Vet, een XRPL dUNL validator, heeft op X (Twitter) het nieuws gedeeld:

Hierin laat hij weten dat twee XRP Ledger amandments zojuist de meerderheid hebben bereikt en zich bevinden in de activeringsperiode van twee weken. Deze twee amandments zijn fixPreviousTxnID en fixEmptyDID, een belangrijk amandemnt dat vereist is voor de DID wijziging.

Hoe werken amendments?

Amendments vertegenwoordigen nieuwe functies of andere wijzigingen in de verwerking van transacties. Het amendment-systeem maakt gebruik van het consensusproces om eventuele wijzigingen goed te keuren die van invloed zijn op het verwerken van transacties op XRP Ledgers.

Om goedgekeurd te worden, moeten amendments gedurende twee weken ten minste 80% steun krijgen van vertrouwde validators. Als de steun onder de 80% daalt, wordt het amendment tijdelijk verworpen en herhaalt het tijdsbestek van twee weken zich.

Als een amendment gedurende twee weken meer dan 80% steun krijgen, wordt het aangenomen en is de wijziging permanent voor alle volgende versies. Om een eerder aangenomen amendment uit te schakelen, moet een nieuw amendment worden geïntroduceerd.

Nieuwe specs voor XRP Legder

Naast de twee amendments die de activeringsperiode van twee weken in zijn gegaan, kondigde Mayukha Vadari, een senior software-ingenieur bij RippleX, de toevoeging van twee nieuwe specs aan op XRP Ledger op X:

Hierin liet ze weten dat ze twee nieuwe XRPL specs had gepubliceerd, gericht op toestemming en compliance. Dit gaat om de volgende twee specs:

  • XLS-80d: Permissioned Domains, een bouw-functie die erop gericht is om on-chain toestemming gemakkelijker te verwerken en die zich bovenop XLS-70d ontwikkelt.
  • XLS-81d: Permissioned DEX, veilige en gereguleerder handelsomgevingen.

Vadari is van mening dat deze specs zullen helpen om de flexibiliteit en veiligheid op de XRPL blockchain te vergroten.

Lees meer over:
xrp ledger

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...