XRP Ledger koers steeg 18% in juli met grote social-dominance – nu XRP Ledger kopen?

1201 totale weergaven
ripple xrp koers

De XRP koers is vandaag met 5,74% gedaald naar $ 0,5725, terwijl de crypto markt vandaag met 0,87% is gedaald naar een waarde van $ 2,29 biljoen. De altcoin heeft vanuit de $ 0,65 een redelijk zware retracement meegemaakt nadat het in juli met 17% is gestegen.

Maar is het nu voorbij voor XRP? Dat lijkt niet het geval te zijn, want de hype die de altcoin vorige maand meemaakte, kwam door de mogelijkheid dat de rechtszaak tussen Ripple en de Securities & Exchange Commission (SEC) op het punt staat om te eindigen. In dit artikel kijken we naar wat XRP verder kan gaan doen na deze crash.

XRP Ledger koers corrigeert na 18% stijging in juli – nu XRP Ledger kopen?

De XRP Ledger had vorige maand te maken met een hoge social-dominance, oftewel, een hoog aantal berichten op social media die over XRP en Ripple gingen. De sterke stijging had met name te maken met crypto whales die massaal XRP hebben gekocht en de koers opdreven van $ 0,40 tot een piek van $ 0,65.

De social-dominance van XRP blijft nog steeds hoog in augustus, wat suggereert dat he spel nog niet voorbij is voor de altcoin en dat deze correctie slechts een tijdelijke dip kan zijn. Voor degenen die geloven in de toekomst van de XRP Ledger, zou dit een goed moment kunnen zijn om XRP te kopen.

Deze crash biedt een extra kans, terwijl het zelfs eerder deze week nog niet te laat was om XRP te kopen, althans, volgens crypto analisten op X (Twitter). Met verwachtingen dat de altcoin gaat stijgen naar $ 2,50 tot $ 3,50, kunnen investeerders de komende maanden en jaren mogelijk nog veel geld verdienen met XRP.

Op dit moment staat de XRP koers op het punt om een ‘Golden Cross’ te vormen op de dagelijkse grafiek. Dit is te zien aan de 30-daagse moving average (geel), die op het punt staat om boven de 200-daagse (blauw) te stijgen. Een Golden Cross is een bullish signaal dat aangeeft dat XRP bovengemiddeld presteert op korte termijn en mogelijk nog verder kan stijgen.

XRP koers grafiek
XRP Ledger (XRP) koers grafiek – TradingView

Met een Relative Strength Index (RSI) van 51, zou de koers vandaag nog kunnen stoppen met dalen en mogelijk zelfs terug naar boven gaan. Het huidige neutrale momentum op basis van koopdruk vs. verkoopdruk en de vorming van een Golden Cross, schetsen een positief toekomstbeeld van XRP voor de komende weken.

Dit weekend zou XRP nog kunnen consolideren rond $0,58, terwijl het binnen enkele weken weer boven $ 0,60 kan stijgen. In het geval dat er een schikking komt in de rechtszaak tussen Ripple en de SEC, zou XRP binnen een maand naar $ 1 kunnen stijgen, voordat het binnen een jaar een nieuwe all-time high bij $ 3,84 neer kan zetten.

XRP crypto alternatieven met potentie om meer te stijgen

Gezien het feit dat XRP weer gedaald is en de stijging in juli vooral gebaseerd bleek te zijn op hype, zijn er altcoins die de komende tijd beter kunnen presteren dan XRP. Gezien XRP momenteel nog steeds een market cap van ruim $ 32 miljard heeft, kunnen stijgingen vanuit hier nog beperkt blijven, totdat we een volgende bull run krijgen.

Daarom bespreken we vandaag twee alternatieven die op kortere termijn veel meer winst op kunnen leveren voor investeerders die er op tijd bij zijn. Deze altcoins zijn voor een vaste lage prijs te koop in de presale en zullen voor een hogere prijs gelanceerd worden op hun eerste exchange, terwijl hun extra vorm van utility kan zorgen dat de prijs daarna nog verder zal klimmen.

Deze nieuwe projecten brengen uiteraard meer risico met zich mee, dus doe altijd je eigen onderzoek en investeer alleen met kapitaal dat je kunt missen.

Pepe Unchained (PEPU)

Pepe Unchained (PEPU) is een nieuwe meme coin die veel enthousiasme heeft opgewekt onder investeerders. Het team van PEPU is bezig om een Layer-2 blockchain te bouwen op Ethereum, die volledig in het teken zal staan van memes en extra voordelen biedt ten opzichte van de Ethereum mainnet.

Deze opkomende Pepe blockchain kan niet alleen meeliften op het grote succes van Pepe Coin (PEPE), maar kan ook dienen als launchpad voor nieuwere meme coins. Met voordelen zoals lage transactiekosten, hoge snelheden en dubbele staking beloningen, is PEPU een meme coin waarvan je de lancering niet wil missen.

Je kunt PEPU kopen tijdens de presale, met een huidige prijs van $ 0,0088396 per stuk, met nog iets meer dan een dag te gaan voordat deze prijs zal stijgen. Tijdens de presale is het ook mogelijk om je tokens te staken, waarvoor je momenteel een APY verdient van 284%, meer dan 20% extra tokens die je per maand kunt verdienen.

 

The Meme Games (MGMES)

Nadat de Olympische Spelen zijn begonnen, is te zien hoe er al meerdere meme coins zijn gelanceerd, waaronder veel scam coins die nog geen dag overleven. De nieuwe Meme Games (MGMES) lift mee op de huidige trend, maar heeft een sterk en serieus team achter het project en een Play-to-Earn game die deze meme coin een echte uitblinker maakt.

Bekende crypto meme karakters Doge, Pepe, DogWifHat, Turbo en Brett doen mee aan een sprint en door de winnaar te kiezen, verdien je een bonus van 25% op je investering tijdens de presale. Met een winkans van een op vijf en oneindige pogingen, is deze presale een lucratieve mogelijkheid.

https://twitter.com/MemeGames2024/status/1819019899882144245

Ben je ook klaar voor de Olympische Spelen van 2024? Doe dan mee met de crypto presale van The Meme Games, waarbij je MGMES kunt kopen voor $ 0,00915 per stuk en (inclusief gewonnen bonus) kunt staken met een APY van ruim 680%. Met deze staking beloningen kun je in iets meer dan een maand je investering verdubbelen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
RippleXRP

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...