ZachXBT beschuldigt crypto-influencer Ansem van het promoten van memecoin ‘pump and dumps’

357 totale weergaven
sol solana nieuws prijs koers memecoins crypto

Crypto-onderzoeker ZachXBT heeft de pseudonieme influcencer Ansem beschuldigd van het promoten van “honderden” memecoin ‘pump and dumps’aan zijn volgers. Hij heeft zijn volgers valse beloftes gedaan terwijl deze investeerders in deze low cap cryptomunten.

ZachXBT beschuldigt crypto-influencer Ansem

ZachXBT heeft een reputatie verworven voor het blootleggen van “pump and dump”-schema’s, rug pulls en andere onethische praktijken in de crypto-industrie. Hij onderzoekt en deelt informatie over projecten die mogelijk niet legitiem zijn of risico’s voor investeerders kunnen vormen.

Blockchain detective Zachary Wolk, online bekend als ZachXBT, heeft crypto-influencer Zion “Ansem” Thomas bekritiseerd en beschuldigt hem ervan een reeks memecoin “pump and dumps” te faciliteren.

In een verhitte uitwisseling op 5 oktober op X, gingen Wolk en Thomas heen en weer over wat Wolk beweerde dat Thomas’ rol was bij het aanprijzen van een aantal “low cap” Solana SOL-tickers die daalden naar $148,89 memecoins.

Wolk is kritisch op Thomas voor het eerst terwijl hij het had over de memecoin bull Murad Mahmudov’s “Memecoin Supercycle” presentatie op Token 2049 vorige maand. Hij beschuldigt hem ervan munten en tokens te promoten aan zijn volgers in plaats van een legitieme “voorsprong” op de markt te hebben.

Mahmudov was de CIO van Adaptive Capital, een crypto hedgefonds dat in maart 2020 instortte te midden van een bredere marktdaling. Sindsdien heeft hij een grote aanhang op X gecreëerd door de rol van memecoins in crypto te bepleiten en lijsten van zijn top memecoin keuzes te plaatsen.

“Als je elke paar dagen nieuwe low cap memecoins aan volgers promoot als een groot account, komt dat omdat je geen voorsprong hebt en in plaats daarvan je volgers moet gebruiken,” zegt Wolk. Volgens hem maakt Thomas zich ook schuldig aan dit gedrag.

“Grifting”

Thomas vroeg Wolk waarom het “praten over lowcaps” — verwijzend naar memecoins met een kleine marktkapitalisatie — als “grifting” is te beschouwen. Een term voor frauduleuze en misleidende praktijken.

Wolk beweerde dat Thomas — die meer dan 507.000 volgers op X heeft — een buitensporige capaciteit heeft om invloed uit te oefenen op tokens met kleinere waarderingen, iets wat volgens hem ertoe kan leiden dat veel van zijn volgers geld verliezen door het najagen van memecoin pumps.

Thomas antwoordde door te beweren dat zijn oproep om Dogwifhat (WIF) aan zijn volgers te presenteren bij een marktkapitalisatie van $100.000 — dat later een piekwaarde van $4,8 miljard bereikte in maart — veel “beter” was dan het promoten van een op utiliteit gebaseerd token zoals Chainlink (LINK), dat tot nu toe 90% is gedaald ten opzichte van Bitcoin BTC, dat op $63.590,25 staat.

Wolk counterde door Thomas te beschuldigen van het aanprijzen van “honderden” low-cap munten, waaronder BODEN, HOBBES, ZEUS en WYNN, evenals verschillende celebrity-memecoins, waaronder die van popsterren Jason Derulo en Davido.

“Low cap rommel”

“De ‘low cap rommel’ waar je het over hebt, heeft 90% van de aandacht van de detailhandel in crypto het afgelopen jaar gedomineerd,” reageert Thomas. “Of je het leuk vindt of niet, dat is wat mensen willen verhandelen.”

BODEN, een memecoin met het thema van president Joe Biden, is bijna 99% gedaald ten opzichte van zijn hoogtepunt in april, terwijl de likes van HOBBES, ZEUS en WYNN ook allemaal ongeveer 98% zijn gedaald ten opzichte van hun respectieve all-time highs.

Lees meer over:
memecoinssolsolana

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...