Zebedee koppelt bitcoin lightning app nu ook aan Afrikaans contitent via Bitnob

De bitcoin app Zebedee gaat Strike achterna. Nadat ze eerder haar wallet koppelde aan Pouch uit de Filipijnen en Bipa uit Brazilië, is het nu de beurt aan Afrika.

'Fiat on bitcoin rails'

Afrikaanse gebruikers van de app kunnen bitcoin verdienen als ze games spelen of naar podcasts luisteren. Door de nieuwe samenwerking met Bitnob kunnen Afrikaanse klanten nu hun geld direct laten omzetten in hun lokale valuta.

Bitnob is een beurs met lightning integratie. Gebruikers uit Nigeria, Kenia en Rwanda kunnen de nieuwe feature als eerste testen. Later hoopt Zebedee meer landen te kunnen toevoegen via de samenwerking met Bitnob.

“De integratie met Bitnob is Zebedee's eerste stap in het uitgestrekte en diverse continent van Afrika - maar dat is nog maar het begin. We zijn van plan om uit te breiden naar meer landen die door Bitnob worden ondersteund (...) om uiteindelijk een compleet netwerk van entry- en exitpunten naar de wereldeconomie te bieden via het lightning netwerk.”

Het grote voordeel is dat Nigerianen, Kenianen en Rwandanezen binnen enkele seconden en tegen nagenoeg geen kosten geld in hun lokale valuta kunnen ontvangen van iedereen met een Zebedeee wallet zonder dat er invoices of andere communicatie aan te pas komen.

Snelle betalingen voor hele wereld

De Amerikaanse app Strike kwam als een van de eerste bedrijven met dit idee. De 'Send Globally'-feature maakt het mogelijk om via API's een dollarbalans te koppelen aan (custodial) lightningapps. Dit is een enorme stap voorwaarts voor remittances: je kunt als het ware bitcoin gebruiken als fiatrails zónder volatiliteit.

Volgens Zebedee is dit ook voor de gaming industrie een belangrijke verbetering:

“Als ik Activision Blizzard of EA Games ben en ik heb 30 miljoen spelers van mijn games in Afrika waarvoor ik toernooien organiseer, dan kan ik die spelers niet betalen via fiat rails. Dat is veel te duur. Ik ben beperkt tot de Verenigde Staten en ik verlies geld."

"Probeer maar eens $0,01 naar deze gebieden te sturen via een andere betaaloptie."

Bitcoin lost dit probleem met het lightning netwerk op: goedkope en snelle internationale betalingen.

Zogezegd werkt Zebedee ook al samen met partners in de Filipijnen en Brazilië.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwslightning