Zet Bitcoin direct om in contant geld met de nieuwe geldautomaatservice van NCR Atleos

1038 totale weergaven

NCR Atleos, een vooraanstaande leverancier van geldautomaten, heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee Amerikaanse klanten Bitcoin kunnen omzetten in contant geld bij geselecteerde geldautomaten. Deze service, onderdeel van het LibertyX netwerk, is in eerste instantie beschikbaar in meer dan 30 staten en is gericht op het vereenvoudigen van het omzetten van digitale activa in fysieke valuta.

Hoe het werkt

Om gebruik te kunnen maken van de dienst, moeten gebruikers hun transacties vooraf regelen via de LibertyX app. Dit houdt in dat ze een geldautomaat kiezen, Bitcoin overmaken naar een aangewezen adres en een toegangscode gebruiken bij de geldautomaat om geld op te nemen. De functie is ontworpen om een naadloos en efficiënt alternatief te bieden voor traditionele bankoverschrijvingen, die vaak dagen nodig hebben om te verwerken.

Chris Yim, General Manager van LibertyX, benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “Een van de resterende barrières voor een grotere adoptie van Bitcoin door consumenten is de mogelijkheid om gemakkelijk van Bitcoin naar contant geld te gaan zonder dagen te hoeven wachten op ACH-overschrijvingen of om te gaan met de complexiteit van bankoverschrijvingen.”

Toegankelijkheid vergroten

De nieuwe Bitcoin-to-cash functie wordt ondersteund door NCR Atleos’ ReadyCode API, die verschillende cash-in en cash-out oplossingen mogelijk maakt. Op dit moment is de dienst beschikbaar bij een select aantal geldautomaten, maar de verwachting is dat de dienst zich zal uitbreiden en uiteindelijk een breder publiek in de VS zal bereiken.

Bij volledige uitrol zou de dienst beschikbaar kunnen zijn binnen vijf mijl van meer dan 75% van de Amerikanen.

Ondanks de limiet van $400 op geldopnames per transactie, kunnen gebruikers meerdere transacties uitvoeren als dat nodig is. Deze flexibiliteit zorgt voor een grotere gebruiksvriendelijkheid en gemak, waardoor de service toegankelijk is voor een breed scala aan klanten.

Invloed op de industrie

De introductie van deze functie door NCR Atleos betekent een belangrijke stap in het overbruggen van de kloof tussen digitale en fysieke valuta. De mogelijkheid om Bitcoin om te zetten in contant geld bij een geldautomaat sluit aan bij de groeiende vraag naar meer geïntegreerde en gebruiksvriendelijke financiële diensten in de cryptocurrency-ruimte.

Het wet- en regelgevingslandschap blijft echter complex en de levensvatbaarheid van dergelijke diensten op de lange termijn zal afhangen van de voortdurende ontwikkelingen in de regelgeving voor cryptocurrency.

De verwachting is dat naarmate de dienst zich uitbreidt, het verkeer bij deelnemende geldautomaten zal toenemen en klanten een nieuwe manier wordt geboden om gemakkelijker toegang te krijgen tot hun digitale activa.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app en Web3 wallet in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....