Zet de Bitcoin koers door? Adressen met 100-1.000 BTC blijven inkopen

444 totale weergaven

Bitcoin whales verkopen geen bitcoin ondanks de stijgende prijs. Sterker nog: grote adressen kopen zelf bij. De bitcoin koers schommelt al enige tijd tussen $55.000 en $60.000. Uit on-chain data blijkt dat rijke bitcoin adressen rond deze prijspunten nog altijd blijven inkopen. Dat blijkt uit data van Glassnode en Santiment.

Bitcoin whale

Grote bitcoin adressen worden vaak gemakshalve in één groep gegooid, maar dat betekent niet dat ze zich allemaal hetzelfde gedragen. Er zijn altijd partijen die toch een deel van hun fortuin in BTC van de hand doen, maar er is ook een groep die gewoon bij blijft kopen. Wat de prijs ook doet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het twitteraccount Santiment bekeek de data en zag een opvallende trend. Adressen met 100-1.000 BTC kocht sinds 1 februari 353.000 BTC. De allergrootste adressen verkochten zo'n 300.000 BTC.

Zet de Bitcoin koers door? Adressen met 100-1.000 BTC blijven inkopen

Grote aankopen

Volgens data van Santiment zijn het vooral de adressen met 100-1.000 BTC die rond deze prijzen nog altijd groots inkopen. Recentelijk vloeide er 35.000 BTC weg bij grote beurzen. Niet voor niets lopen de aantal bitcoin bij beurzen gestaag terug, mensen nemen hun geld op en slaan het zelf op.

Je kunt moeilijk echte conclusies aan deze statistieken binden, want de meeste on-chain data is niet te koppelen aan identiteit. Grote beurzen en veel bitcoiners gebruiken meerdere adressen. Mede daarom is de vergelijking tussen adressen niet altijd gemakkelijk. Met name de adressen met 1.000+ BTC zijn vaak in handen van een bedrijf.

Uit de data van het netwerk vallen ook nog andere interessante dingen op. Glassnode laat met hun 'HODL Waves'-grafiek zien hoe lang bitcoin stil staat.

Volgens de data-analisten van Glassnode worden vooral oudere bitcoin verstuurd tijdens een bullmarkt. Bij de vorige recordprijzen was zo'n 50% van de bitcoin binnen 6 maanden verstuurd. Dat percentage ligt nu op 36 procent. Als we die statistiek aanhouden hebben we nog wel even te gaan totdat nog meer BTC worden geliquideerd.

Zet de Bitcoin koers door? Adressen met 100-1.000 BTC blijven inkopen

Om af te sluiten nog een opmerkelijke statistiek: het aantal actieve adressen per dag blijft al enige tijd ongeveer gelijk. Terwijl de koers naar steeds grotere hoogtes stijgt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...