ZK Nation verduidelijkt ZKsync Airdrop controverse

2785 totale weergaven

De airdrop aankondiging van de ZKsync-airdrop van Matter Labs leidde tot grote controverse, wat ZK Nation ertoe aanzette om de toelatingscriteria te verduidelijken en de bezorgdheid van de gemeenschap weg te nemen.

Controverse veroorzaakt woede

ZK Nation onthulde dat ze 17,5% van ZKsync’s native token zouden verdelen. De uitsluiting van verschillende belangrijke deelnemers veroorzaakte echter wijdverspreide ontevredenheid.

De NFT marketplace Element, verantwoordelijk voor bijna 70% van het totale handelsvolume van ZKsync Era tot 12 juni, uitte zijn frustratie op sociale media en trok de eerlijkheid van de toewijzingen in twijfel. Andere belangrijke bijdragers zoals ZKApe en DMail uitten ook hun ongenoegen en wezen op hun substantiële bijdragen en gebruikersbetrokkenheid.

Criteria voor geschiktheid

Als reactie op de reacties publiceerde ZK Nation een gedetailleerde blog post waarin de toekenningscriteria voor de airdrop werden uitgelegd. Wallets kwalificeerden zich via twee primaire categorieën: gebruikers (89%) en bijdragers (11%).

Gebruikers moesten crypto-activa overbrengen naar ZKsync Era en voldoen aan één van zeven geschiktheidscriteria. ZK Nation erkende contribuanten voor hun ontwikkelings- en gemeenschapsinspanningen. Ze richtten de toewijzing op langdurige, organische gebruikers in plaats van gebruikers die alleen gedreven werden door transactievolume.

Feedback van de gemeenschap

ZK Nation ging in op klachten van gebruikers die aan meerdere criteria voldeden maar kleinere toewijzingen ontvingen vanwege lagere saldi. Ook werden kwalificatiemultipliers soms gemist.

Ze herhaalden dat gebruikers van ZKsync Lite activa naar ZKsync Era moesten overbrengen om in aanmerking te komen. Deze stap werd door sommigen over het hoofd gezien.

De controverse onderstreept de uitdagingen bij het verzekeren van eerlijke crypto airdrop-distributies en het in evenwicht brengen van erkenning met beloning.

Nu de airdrop-datum nadert, zijn de inspanningen van ZK Nation om het proces en de criteria te verduidelijken erop gericht om de transparantie en eerlijkheid te herstellen. Dit zorgt ervoor dat echte, langdurige bijdragers aan het ZKsync ecosysteem op de juiste manier worden beloond.

Lees meer over:
airdropzksync

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....