Zuid-Korea legt beslag op $160 miljoen in Luna-zaak

887 totale weergaven

Het Seoul Southern District Prosecutor’s Office heeft naar verluidt voor ongeveer $160 miljoen aan activa in beslag genomen. Het geld zou te maken hebben met Terraform Labs, het gefaalde project van Do Kwon.

Inbeslagnames

Naar verluidt waren acht mensen, waaronder medeoprichter Daniel Shin, betrokken bij de confiscatie van het vermogen.

Volgens berichtgeving van het Zuid-Koreaanse nieuwscentrum KBS ging het om 210 miljard won van de voormalige Terra-werknemers, voornamelijk afkomstig uit onroerend goed.

Aanklagers namen huizen en andere bezittingen van voormalig Terra-vicepresident Kim Mo in beslag, net als spullen van een niet nader genoemde directeur. Wat betreft deze twee personen zou het gaan om dingen ter waarde van respectievelijk $60 miljoen en $31 miljoen.

Een woordvoerder van het politieteam schrijft:

“We onderzoeken nog steeds het eigendom van de verdachten en we zijn van plan om in de toekomst de bevestigde eigendommen te bewaren om de opbrengsten van misdrijven en schadevergoedingen te verhalen.”

Daarmee lijkt er hoop voor investeerders in LUNA of de TerraUSD (UST) stablecoin op een soort van tegemoetkoming.

De aanklagers wilden voorkomen dat voormalige Terra-werknemers activa van de hand deden, waarmee ze het buiten een mogelijke strafrechtelijke procedure konden proberen te houden.

Do Kwon opgepakt

In november namen de autoriteiten soortgelijke maatregelen door beslag te leggen op het huis van Shin in Seoul. De onderzoeken wat betreft andere bezittingen van de de medeoprichter van Terra is nog steeds gaande. Er is bijvoorbeeld nog geen toestemming gegeven om Shin te arresteren. Wel zijn ook zijn cryptovaluta als onderdeel van het onderzoek in beslag genomen.

Intussen is grote baas Do Kwon ook opgepakt in Montenegro. Daar moet hij eerst nog een straf uitzitten wegens het vervalsen van identificatiedocumenten.

De Montenegrijnse minister van Justitie, Marko Kovač, kondigde op 29 maart aan dat de lokale overheid verzoeken had ontvangen van zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea om Kwon in hechtenis te nemen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws