Zuid-Koreaans crypto-organisatie: ‘Massale token delisting is onwaarschijnlijk’

131539 totale weergaven
zuid-koreaans-crypto-organisatie-massale-token-delisting-is-onwaarschijnlijk

Een groep Koreaanse beurzen heeft de vrees weggenomen dat er door de komende wetten in Zuid-Korea ter bescherming van crypto investeerders massaal tokens van de beurs worden gehaald. 

Nieuwe wetten in Zuid-Korea

Binnenkort worden nieuwe wetten in Zuid-Korea ingesteld. Deze zorgen ervoor dat lokale beurzen de komende zes maanden meer dan 1.300 beursgenoteerde tokens moeten beoordelen. Een groep van twintig Zuid-Koreaanse cryptobeurzen verwacht echter niet dat de nieuwe crypto regelgeving in het land ertoe zal leiden dat tokens massaal van de beurs worden gehaald. 

Uiteindelijk zorgen deze nieuwe wetten er ook voor dat er elk kwartaal een controle gedaan wordt naar de tokens. Tokens met mogelijke problemen worden aangekaart en mogelijk geschrapt van de beurzen. Hiermee wil Zuid-Korea beleggen in crypto een stuk veiliger maken voor beleggers. 

Het controleren van de tokens

De komende zes maanden zullen twintig Zuid-Koreaanse beurzen in totaal 1.333 tokens beoordelen als onderdeeel van de nieuwe wetten. De DAXA (Digital Asset Exchange Alliance) zei in een verklaring op 2 juli hier het volgende over:

“De mogelijkheid van massale verwijdering van beursgenoteerde tokens in één keer is zeer onwaarschijnlijk.”

De Zuid-Koreaanse beurzen, waaronder de grootste beurzen van het land Bithumb en Upbit, moeten alle crypto tokens die op het platform staan herzien. Dit is een onderdeel van de nieuwe wetten voor beleggersbescherming die op 19 juli van kracht worden. 

De richtlijnen

DAXA gaf aan dat alle nieuwe tokens beoordeeld zullen worden aan de hand van de Protection of Virtual Asset Users Act, na de introductie van de nieuwe regels. Daarbij gaven ze ook aan dat ze samen met twintig exchanges een richtlijn voor best practices hebben opgesteld over het beoordelen en beëindigen van de ondersteuning voor cryptocurrencies. 

De richtlijnen beschrijven hoe uitgevers beoordeeld worden op betrouwbaarheid, gebruikersbescherming en naleving van de regelgeving. DAXA gaf daarbij ook aan:

“Een meer ontspannen alternatief screeningplan zal van toepassing zijn op tokens die al meer dan twee jaar verhandeld worden op in aanmerking komende overzeese virtuele activa exchanges met voldoende regelgeving.”

Hier voegden ze aan toe dat onderzoek en overleg met de beurzen plaatsvindt om te bepalen welke overzeese exchanges daadwerkelijk in aanmerking komen hiervoor. De exchanges die in het bestuur van de International Organization of Securities Commissions (IOSCO) zitten, staan in ieder geval in die lijst. 

Lees meer over:
DAXAZuid-Korea

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...