Zuid-Koreaanse Partijen Zetten In Op Bitcoin Om Stemmen Te Winnen

In de aanloop naar de parlementaire verkiezingen in Zuid-Korea, zetten de grote politieke partijen hoog in op bitcoin en crypto gerelateerde beloften om de kiezers voor zich te winnen. Volgens Bloomberg heeft de oppositiepartij, de Democratische Partij, beloofd om beperkingen op te heffen die momenteel gelden voor zowel binnenlandse als internationale exchange-traded funds (ETF’s) die direct cryptomunten houden, inclusief ETF’s in de Verenigde Staten die Bitcoin bevatten.

Deze belofte komt na de goedkeuring van Bitcoin ETF’s in januari, toen de Zuid-Koreaanse effectenregulator waarschuwde dat lokale distributie van deze ETF’s in strijd zou kunnen zijn met de binnenlandse wetgeving. Hwanseok Choi, van de Democratische Partij, lichtte toe: “Wij gaan de ETF’s toestaan, of ze nu binnenlands of buitenlands zijn.” Het lijkt een manier om een bepaald segment van de bevolking aan te spreken.

Ook streeft de partij van president Yoon Suk Yeol, de People Power Party, ernaar om de aantrekkingskracht op crypto-geïnteresseerde kiezers te vergroten door belastingen op winsten uit digitale activa uit te stellen tot 2025.

Veel Koreanen hebben contact met crypto

Uit overheidsstatistieken blijkt dat bijna zes miljoen Zuid-Koreanen in de eerste helft van 2023 cryptovaluta hebben verhandeld via geregistreerde beurzen, wat neerkomt op 10% van de bevolking van het land. Daarnaast bezit 7% van de verkiezingskandidaten cryptomunten, volgens officiële verklaringen.

Ondanks de beloftes van politici bereidt Zuid-Korea zich voor op strengere regelgeving voor deze industrie en tokens. De lokale financiële autoriteiten zijn van plan om in de komende weken nieuwe regels uit te brengen voor de notering van tokens op gecentraliseerde cryptobeurzen. Volgens deze nieuwe regelgeving zullen binnenlandse beurzen geen digitale activa kunnen noteren die getroffen zijn door hackincidenten totdat de onderliggende oorzaken zijn vastgesteld. Bovendien zullen buitenlandse digitale activa alleen op binnenlandse beurzen genoteerd kunnen worden als er een whitepaper of technische handleiding beschikbaar is voor lokale investeerders.

Wet op de Bescherming van Gebruikers

Verder verbiedt de aanstaande Wet op de Bescherming van Gebruikers van Virtuele Activa het gebruik van “niet-openbare belangrijke informatie” over crypto, marktmanipulatie en illegale handel. Deze cryptowet treedt in werking op 19 juli 2024. In februari heeft de regering een update van de wet uitgegeven, waarin aanzienlijke boetes en strafrechtelijke sancties worden opgelegd voor overtredingen, waaronder een gevangenisstraf van meer dan een jaar of boetes van drie tot vijf keer het bedrag van de illegale winsten.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...