Deze twee bedrijven willen Zwitserland aan Bitcoin (BTC) helpen

Een samenwerking tussen Bitcoin Suisse en Wordline moet bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency betalingen naar het volgende niveau brengen in Zwitserland. .

De Zwitsers staan in de wereld van financiën natuurlijk bekend om de klassieke Zwitserse bankrekening. Maar het land toont ook al jaren interesse in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook: Bitcoin adoptie: Zwitserland leidt de weg

Zwitersland en bitcoin

Zwitserland kent zelfs een heuse Crypto Valley, waar individuen maar ook allerlei soorten bedrijven elkaar opzoeken om de wereld van blockhains en cryptografie te ontdekken.

Er hebben zich al ruim 800 bedrijven aangesloten bij deze Zwitserse groep. De naam is geen toeval, het gaat in dit gebied om meer dan alleen maar bitcoin.

In het Zwitserse stadje Zug kun je overigens al voor verschillende overheidsdiensten in BTC betalen. Het plan is dat op termijn verder uit te rollen in het land.

Maar toch laat de populariteit van betalingen in BTC nog te wensen over in het land. In Italïe zijn bitcoinbetalingen bijvoorbeeld al populairder dan creditcards. Bitcoin Suisse en Wordline willen hier verandering in brengen.

Samenwerking

De samenwerking tussen beide bedrijven heeft één groot doel: cryptocurrency betalingen makkelijker en toegankelijker maken op zoveel mogelijk plekken in Zwitserland. Dat gaat om webshops, maar ook over fysieke winkels.

Het verzenden en ontvangen van bitcoin is, wanneer je het een paar keer gedaan hebt, niet meer zo ingewikkeld. Maar een goed werkend betalingsportaal is niet voor iedereen even makkelijk op te zetten

Wordline heeft al een betalingsnetwerk en daarmee de juiste infrastructuur. Terwijl Bitcoin Suisse een gerguleerde cryptobedrijf is dat sinds 2013 al actief is binnen de bitcoin industrie.

Arnhem bitcoinstad

In Nederland hebben we met Arnhem een stad waar bovengemiddeld veel ondernemers bitcoin als betaalmiddel accepteren. In de Hup Bitcoin Podcast spraken we met initiatiefnemer Patrick van der Meijde.

Lees meer over:
stablecointetherusdt

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...